NEPOZVANI GOSTI

Vanji Mamić ukrali skupocjene torbice

 Biljana Gaurina / Cropix

ZAGREB - Da, bila je pljačka i više vam nemam što reći - kratko je rekla uzrujana Vanja Mamić nakon što su joj “modno osviješteni” lopovi tijekom vikenda poharali u prvom redu ormar, a zatim i cijelu kuću u Markuševcu.

Digitalna kamera, fotoaparat, više skupocjenih ženskih torbica, sunčane naočale i novčanici našli su se u vreći s plijenom nepoznatih lopova koji su u noći sa subote na nedjelju u vremenu između 21 i 10 ujutro provalili u kuću Zorana i Vanje Mamić u Markuševačkoj Dubravi kojih, naravno, u to vrijeme nije bilo u blizini.

Pas se sakrio od straha

Zagrebačka policija štetu procjenjuje na nekoliko stotina tisuća kuna jer se radi isključivo o “markiranoj” robi. Jedini je u kući tijekom pljačke bio pas Figo, koji se od straha pred provalnicima sakrio pod komodu. Na istom su ga mjestu satima poslije pronašli policajci tijekom očevida i prestravljenog izvukli van.

Ovo nije prva provala u stan Mamićevih. Iz njihova stana u Gračanima 2008. lopovi su sa sobom odnijeli nakit vrijedan više od deset tisuća kuna. Ni Vanja ni Zoran tada nisu bili u Zagrebu, pa se sumnjalo da su lopovi dobro obaviješteni. Kako je poslije izjavljivala Vanja Mamić, tada lopovi nisu uspjeli naći ono za čime su tragali, ali su poseban interes pokazali za njezino donje rublje.

Dobro informirani

Jednako dobro informirani o kretanju Mamićevih bili su očito i pljačkaši njihova novog, raskošnog doma u podsljemenskoj zoni. Gdje je noć sa subote na nedjelju provela Vanja Mamić, zasad je tajna, a njezin možda uskoro bivši suprug Zoran najvjerojatnije je zbog klupskih obaveza bio u Koprivnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:51