I BOGU SE SVIĐA

UGLEDNI GLUMAC ŽELI LEGALIZACIJU 'TRAVE': 'Nije mi jasno zašto je ilegalna! Jedem, pijem, pušim, šmrčem...'

 AFP

Morgan Freeman ne razumije zašto je marihuana ilegalna. Tijekom nedavnog intervjua za Daily Beast glumac, kojeg smo imali priliku vidjeti u brojnim filmovima i čovjek čiji glas ćemo prepoznati u svakoj situaciji, je izrazio svoju podršku pokretu za legalizaciju 'trave', navodeći kako 'trava' ima 'mnogo korisnih aspekata', za razliku od alkohola.

- Često su mi govorili 'kad počneš pušiti, zakačiš se. Moja me prva žena uvela u taj svijet prije mnogo godina. Kako je konzumiram? U svakom obliku! Jedem, pijem, pušim, šmrčem - izjavio je sa smiješkom Freeman.

- Imam fibromialgiju (kroničnu bol) u desnoj ruci i jedini način koji pruža malo opuštanja je marihuana. Pričaju o tome kako djeca s epileptičnim napadima konzumiraju 'travu' te mogu voditi normalne živote. Upravo to! Što se mene tiče, legalizirajte je svuda - nastavlja Freeman.

Popularni je glumac, koji se u filmu 'Bruce Almighty' našao i u ulozi boga, naveo primjer glazbenog festivala u Woodstocku kao dokaz da je konzumiranje 'trave' prihvatljivo.

- Pogledajte Woodstock 1969. Rekli su 'nećemo ih gnjaviti ili im govoriti išta oko pušenja marihuane' i nije bilo niti jednog problema i tučnjave. A pogledajte što se dogodilo '99!' - zaključuje Freeman aludirajući na brojna uhićenja i nerede koji su se dogodilo na obljetničkom koncertu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 03:37