IZA SEBE JE OSTAVILA DVOJE DJECE

UBILA SE KĆI 'DOKTORA ZA ROCK'N'ROLL' Za svoje probleme s drogom javno je optuživala poznatoga oca, prijateljica ju je pronašla mrtvu u stanu

Maja Avdibegović i Milić Vukašinović
 FACEBOOK

Maja Avdibegović (35), kći Milića Vukašinovića (68), bivšeg bubnjara legendarnog benda Bijelo dugme, u utorak oko ponoći počinila je samoubojstvo u sarajevskom naselju Jezero, piše u srijedu portal Dnevni avaz.

Nesretnu Maju mrtvu je pronašla prijateljica, koja je odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju, ali, nažalost, majci dvoje djece nije bilo spasa.

Kći popularnog rokera najvjerojatnije se predozirala narkoticima ili lijekovima. Inače, Avdibegović se godinama borila s ovisnošću, a početkom lipnja također se pokušala ubiti - tad je žiletom prerezala vene, zbog čega je neko vrijeme provela i na odjelu psihijatrije.

Pokojna Maja i otac godinama nisu bili u dobrim odnosima, a ona je nedavno rokera javno optužila za većinu svojih životnih problema.

- Kao dijete sam ga upišanog i ispovraćanog iznosila iz kafića, a on me pijan bacao na pod... Svašta sam preživjela s njim. On je za mene mrtav! Žao mi je samo njegove supruge Suzane, i nju će otjerati u grob - izjavila je nedavno Avdibegović, koju je Milić Vukašinović, kojega su zvali "doktor za rock'n'roll", dobio u braku s prvom suprugom Verom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2022 19:21