SNAGA VOLJE

TRUMPOV 'PRIPRAVNIK' NA HRVATSKI NAČIN Članovi žirija Štern i Saša Cvetojević traže najboljeg poduzetnika

Voditelj showa je ekonomski analitičar Željko Kardum, a natječe se šest poduzetnika

U novoj HTV-ovoj emisiji “Snaga volje”, formatu zabavnog karaktera s elementima reality showa u kojoj je primarni sadržaj poduzetništvo, pristao sam sudjelovati jer sam procijenio da je to prilika koja se ne odbija - kaže Miran Katar iz Koprivnice, jedan od šest natjecatelja nove emisije javne televizije koja starta 24. studenoga na Prvom programu.

U “Snazi volje” šest poduzetnika početnika sa svojim projektima natječu se za vrijednu nagradu od 75.000 kuna. U natjecateljskom dijelu emisije obavljaju zadatke kojima se simuliraju realni poslovni izazovi. Kroz zadatke za natjecatelje gledatelji će imati prilike pratiti sve faze razvoja poduzetničke ideje - kako oblikovati ideju, kako je predstaviti, kako naći sredstva za financiranje pa sve do marketinga i prodaje...

Promoviraju projekte

- Mogućnost da pobijedim i osvojim 75.000 kuna svakako je primamljiva, taj novac svima bi dobro došao pa ni ja nisam iznimka. Međutim, još vrednija od toga je činjenica da će me kroz šesnaest emisija publika imati prilike upoznati, što je, svakako, velika reklama za posao kojim se bavim - govori Miran Katar. Osim njega u emisiji se natječu još i Valentina Tereza Jonjić iz Ike kod Opatije, Dario Boras iz Splita, Iva Šamanić Jureša iz Njivica na Krku, Ivan Mrvoš iz Solina te Ivana Pavičić iz Pleternice.

Uspješni mentori

U prvoj emisiji, koja će biti emitirana u ponedjeljak, svih šestero natjecatelja dobit će po tri minute za predstavljanje svojih projekata. U tom vremenu trebaju impresionirati žiri, ali i gledatelje HTV-a. Ivan Mrvoš predstavit će LED stolice, Iva Šamanić Jureša jastuke od memorijske pjene, Miran Katar ručno izrađene električne gitare, Valentina Jonjić butik za pse, Dario Boras sustav Can’t be lost, Ivana Pavičić salon za detoksikaciju...

Ocjenjivački sud - koji čine Tajana Kesić Šapić, pomoćnica direktora sektora za industriju te voditeljica Odjela za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj u HGK, Davor Štern, rocker, naftaš, ministar, direktor, poduzetnik, graditelj, te Saša Cvetojević, uspješan poduzetnik koji investira u mnoge poduzetničke projekte u ranoj fazi razvoja - postavit će im pitanja vezana uz projekt, nakon čega će donijeti odluku tko je najbolje, a tko najslabije predstavio svoj projekt.

Natjecateljima će u rješavanju zadataka pomagati mentori: Kristina Ercegović (poduzetnica koja projektom Business Caféa educira i umrežava male poduzetnike, vodi radionice Sam svoj gazda, piše blog, često je predavač i mentor na raznim startup projektima), Gvido Prister (poduzetnik, magistar ekonomije koji je u rajskoj prirodi Mrežnice sagradio turističko ekonaselje iskoristivši za to sredstva iz fondova Europske unije) i Dalibor Čvek (tajnik udruge poslovnih anđela koji investiraju u startup projekte; organizira i koordinira poslovanje tvrtke ONCE football koja nogometnim profesionalcima nudi statističke podatke o igračima).

Poput ‘Pripravnika’

Voditelj emisije bit će Željko Kardum koji je, prije nego što se zaposlio na HRT-u bio glasnogovornik Zagrebačke burze, a urednik je Danijel Despot koji ne krije kako je “Snaga volje” napravljena po uzoru na poduzetnički reality TV showu bogataša Donalda Trumpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:41