SNIMIO ALBUM

TREBATE POMOĆ DA ZASPETE? Ne očajavajte, glumac Jeff Bridges ima savršeno rješenje za vas!

 Arhiva

Glumac Jeff Bridges snimio je ambijentalni album "Sleeping Tapes" čiji je cilj pomoći ljudima da lakše zaspu i dobro se odmore po noći.

Na albumu "Sleeping Tapes" Bridges se udružio s kompozitorom Keefusom Cianciaom koji je radio na seriji "Pravi detektiv" (True detective) i inženjerom Dougom Saxom. Album je dostupan za besplatno streamanje ili na način "plati koliko hoćeš" na stranici DreamingWithJeff.com. Sva zarada ide u humanitarne svrhe, za zakladu "No Kid Hungry".

Pišući o svojim razlozima da napravi album, Bridges je istaknuo da je "svijet pun nemirnih ljudi koji se trebaju odmoriti. Zbog toga je, kako je naglasio, ispunio pjesme za san s intrigantnim zvukovima, šumovima i drugim stvarima "koji vam mogu pomoći da se odmorite".

Limitirano izdanje kazeta i zlatnih vinila također su dostupne u prodaji, a pet potpisanih kopija albuma naći će se na aukciji za pomoć zakladi.

Jedna od pjesama na albumu "Goodmorning, Sweetheart", sadrži snimku Bridgesa kako priča svojoj ženi kao prvu stvar ujutro, a završava sa zvukom pripreme doručka.

Na pjesmi "IKEA" Bridges priča o tome kako želi da mu tijelo kremiraju i puste da kruži oko planeta kada umre.

Bridges se i prije bavio muzikom, a debitantski album "Be Here Soon" izdao je 2000. Godinu kasnije surađivao je s country glazbenikom T Bone Burnettom na njegovom drugom studijskom albumu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:05