PODIGAO TUŽBU

TRAŽI 250 MILIJUNA DOLARA Glumac iz "Goodfellasa" tuži ekipu "Simpsona"

 Screenshot

Glumac Frank Sivero, koji je upamćen po ulozi Frankieja Carbonea u filmu "Goodfellas" tuži ekipu "Simpsona" za 250 milijuna dolara.

Naime, on tvrdi kako su autori crtane serije lik Louieja napravili po uzoru na lik koji je glumio u filmu "Goodfellas". Štoviše, s likom Frankieja su se susretali svaki dan jer je Sivero u to vrijeme živio u istoj zgradi kao i scenaristi animirane serije.

"Tijekom tog perioda, scenaristi su znali tko je Sivero jer su ga viđali svaki dan. Znali su i da razvija lik kojeg će igrati u filmu Martina Scorsesea. svjesni su da je Frankieja Carbona zapravo u potpunosti kreirao Sivero koji ga je utemeljio na vlastitoj osobnosti", stoji u tužbi koja je podnešena sudu u Los Angelesu.

Štoviše, Sivero tvrdi i da je producentska kuća koja je zaslužna za stvaranje "Simpsona", Gracie Films bila u pregovorima sa Siverom i nudila mu zajednički projekt.

"Tijekom godina rečeno mu je da će biti dijelom njihove budućnosti te su mu obećali film, ali to se nikad dogodilo", stoji u tužbi.

Zanimljivo je za istaknuti kako se lik Louie, koji se navodno temelji na Siveru, bio tek u 15 od ukupno 556 epizoda Simpsona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 07:54