NISU IZDRŽALI NI MINUTU

'TITO NAS JE JEDNIM POKRETOM RUKE POTJERAO S POZORNICE' Bregović otkrio kako je članovima Bijelog dugmeta susret s Brozom ostavio gorak okus u ustima

Goran Bregović
 Tomislav Krišto / CROPIX

Goran Bregović (68), legendarni glazbenik iz Sarajeva, koji je '70-ih i '80-ih s Bijelim dugmetom "žario i palio" regionalnom scenom, prepričao je kako je izgledao prvi susret njegova benda s Josipom Brozom Titom, prenosi srpski Alo!.

Dugme je, prisjetio se gitarist i skladatelj, nastupalo na jednom novogodišnjem dočeku u jednom zagrebačkom kazalištu, gdje je gost bio i Tito, ali na pozornici su, otkrio je Bregović, izdržali manje od minute.

- Na programu su bili balet, opera i Bijelo dugme. Kad je ušao i čuo nas, Tito je napravio samo jedan pokret rukom - začepio je uši! I nas su u roku od nekoliko sekundi maknuli s bine. To je bio moj jedini susret s Titom, tih pet sekundi - rekao je Goran.

Susret s nekadašnjim predsjednikom bivše Jugoslavije ni Željku Bebeku (72), jednom od pjevača kultnoga benda, nije ostao u dobrome sjećanju.

- To je bilo zbilja ponižavajuće... Nikakav dobar okus nije ostao u ustima poslije toga nastupa - izjavio je svojedobno Bebek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:48