BRITANSKI TALENT SHOW

The X Factor: Svi pobjednici postali su bezobrazno bogati. Hoće li i naš Jacques to uspjeti?

Sudeći prema bogatstvu koje su nakon pobjede u britanskim talent showovima stekle Leona Lewis (12,5 milijuna funti) i Susan Boyle (18,5 milijuna funti), naš bi Jacques Houdek mogao postati bezobrazno bogat čovjek
 Biljana Gaurina/CROPIX

Sudeći prema bogatstvu koje su nakon pobjede u britanskim talent showovima stekle Leona Lewis (12,5 milijuna funti) i Susan Boyle (18,5 milijuna funti), naš bi Jacques Houdek mogao postati bezobrazno bogat čovjek ako se plasira u sam vrh tamošnjeg showa “The X Factor”.

Televizijski formati “The X Factor” i “Britain’s Got Talent”, u kojima su zablistale Leona i Susan, djelo su britanskog producenta i biznismena Simona Cowella koji je tim projektima i sam postao “težak” oko 200 milijuna funti.

Biznis vrijedan milijune

Fenomen “The X Factor”, koji je Simona Cowella plasirao među najutjecajnije ljude svijeta, krenuo je 2004. i odmah postigao izniman uspjeh, a ove je godine s hrvatskim kandidatom Jacquesom Houdekom ušao u osmu sezonu emitiranja.

No, prema prvim impresijama žirija koji su ga prozvali “Croatian sensation”, ali i britanskih novinara koji su mu prognozirali ulazak među pet najboljih, ima velike šanse za daljnji plasman.

- Jack, ti sjajno pjevaš. Sviđaju mi se tvoj glas, tvoj stil pjevanja, tvoje kretanje po sceni, tvoj imidž. Ti si meni poput preslatkog medvjedića koji fenomenalno pjeva. Dođe mi da te zagrlim, a silno ti želim da pobijediš - rekla je Kelly Rowland, članica žirija “X Factora”, Houdeku.

Velika trema

Na “X Factor” prijavio se proljetos, kada je bio samo jedan od 250.000 ljudi koji su se tamo željeli natjecati.

- Nisam nikome kazao da u Hrvatskoj već imam pjevačku karijeru, na ‘X Factor’ sam otišao anonimno, trbuhom za kruhom, i uspio ući među sto najzanimljivijih.

Naježio se od pljeska

- Članovi žirija su tek u razgovoru sa mnom doznali da imam iza sebe deset albuma i brojne nagrade. Čestitali su mi što sam unatoč tome došao u ‘X Factor’ - prisjeća se Jacques koji se nasmijao vicu koji kaže da će se “X Factor” u slučaju pobjede preimenovati u “XXL Factor”.

- Naravno da bih želio ući među 24 najbolja kandidata i zapjevati pred Beyonce. Jesam li prošao, saznat ću sljedećih tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:22