DRAGA, DAJ SE POTPIŠI...

Srezović: Ja sam za predbračni ugovor, Pavasović: Ne

 Cropix

ZAGREB - Najpoznatijeg i najbogatijeg svjetskog golfera Tigera Woodsa s uskoro bivšom suprugom Elin Nordegren sljedećih mjeseci očekuje mukotrpna brakorazvodna parnica. Trenutno najeksponiraniji “preljubnik”, kojemu je supruga putem jednog od najboljih odvjetnika za brakorazvodne slučajeve Sorella Tropa podnijela zahtjev za razvod, ukoliko se bude razvodio prema kalifornijskom zakonu, mogao bi ostati i bez polovice svog bogatstva, koje se procjenjuje na čak milijardu dolara. U svakom slučaju, poznati je golfer dao dobar povod za razmišljanje bogatim pripadnicima muškog roda koji se spremaju izreći sudbonosno ‘da’ i strahuju od gubitka dobrog dijela svoje imovine.

Potpisivanje predbračnog ugovora u Hrvatskoj još nije toliko “popularno”, a brojni poznati i uspješni Hrvati o njemu imaju podijeljena mišljenja. Među njima je i estetski kirurg Siniša Glumičić, koji priznaje da nikada nije razmišljao o potpisivanju takvog ugovora. No, taj dokument smatra dobrim osiguranjem za sretnu bračnu zajednicu.

- Mislim da je predbračni ugovor jako dobra stvar, posebno u današnje vrijeme. Sve, naravno, ovisi i o osobi i trenutku pa sada ne mogu odgovoriti da li bih ga potpisao ili ne jer zapravo nisam nikada o tome razmišljao - kaže neoženjeni Glumičić, koji se tijekom svoje uspješne kriurške karijere dobro i “situirao”.

Životna odabranica

Ugostitelj i vlasnik kultne zagrebačke diskoteke Saloon Maro Srezović dijeli mišljenje dr. Glumičića i siguran je da će s budućom životnom odabranicom potpisati predbračni ugovor, a u to ga je dodatno uvjerila upravo situacija najuspješnijeg svjetskog golfera Woodsa koji bi, ovisno o državi u kojoj se rastane, mogao iz sudnice izaći mnogo lakši nego što je ušao.

- Definitivno sam za predbračni ugovor i to ‘copy-paste’ onoga kakav je napravio košarkaš Gordan Giriček. To je u današnje vrijeme najnormalnija stvar. Normalno, treba naći i ženu koja je za predbračni ugovor i kojoj to neće predstavljati problem. Ja sam za jednaka prava. Tiger Woods je dobar primjer kako ne treba ući u brak - siguran je Maro Srezović, koji smatra da je razvedeni Giriček dobro postupio kada je u predbračnom ugovoru zatražio od svoje bivše supruge Nataše da se odrekne prava na 16 milijuna dolara, koje je košarkaš zaradio ugovorom s američkom NBA ligom.

Za razliku od njih, mladi odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, iako upućen u pravne stavke, siguran je da sa svojom budućom suprugom ne bi potpisao predbračni ugovor.

Iskrena ljubav

Prednost bi uvijek dao iskrenoj i pravoj ljubavi kojoj novac nije ni prepreka ni poticaj. - Načelno, mislim da je to dobra stvar, to je jedan ugovor kod kojeg vrijeme pokazuje je li bio ispravan. No, iako mislim da je predbračni ugovor pozitivan, bliži sam odgovoru da ga ne bih potpisao jer bih se osjećao licemjernim u tom trenutku, a to mi je najgori osjećaj - iskren je Pavasović te dodaje kako je svjestan da se od njega prije očekuje pozitivan odgovor na takvo pitanje, no da se kod njega stvari često događaju suprotno očekivanjima.

No, Ljubo Pavasović Visković nije usamljen u svojoj velikodušnosti. Njegovo mišljenje dijeli još jedan od hrvatskih najpoželjnijih neženja, poznati arhitekt bogatih i slavnih Ante Vrban.

Ovisi o okolnostima

Iako nije tajna da Vrban ne oskudijeva u novcu, predbračni ugovor ne bi potpisivao jer bi prije svega želio biti džentlmen.

- Što se tiče predbračnog ugovora, sve ovisi o životnim okolnostima, ali ne bih ga potpisivao. U životu ipak treba biti džentlmen i dati sve od sebe za nekoga koga uistinu voliš - ispričao je Ante Vrban.





Dušo, dat ću ti 3 milijuna za svaku godinu braka

Britney Spears i Kevin Federline

Pop-princeza nikako nije htjela potpisati predbračni ugovor jer je bila “sigurna u ljubav” prema svom plesaču, no na nagovor obitelji ipak je to učinila. Kada im se brak nakon dvije godine raspao, Kevin je od njezina tadašnjeg bogatstva od 50 milijuna dolara, prema ugovoru dobio samo milijun.

Charlie Sheen i Denise Richards

Poznati je par bio toliko sumnjičav da je u predbračni ugovor dodao stavku ako jedno drugo prevare s trećom osobom, oštećenoj strani mora se isplatiti 4 milijuna dolara. Upravo im je ta stavka stvarala probleme tijekom razovda s obzirom na to da se teško moglo dokazati tko je koga i s kime prevario.

Liz Taylor i Larry Fortensky

Iako ugovori obično postanu korisni tek kada brak dođe kraju, građevinski radnik Fortensky prema ugovoru je na svaku petu godišnjicu braka od svoje supruge trebao dobiti milijun dolara. Dvadeset godina mlađi radnik i Liz razveli su se upravo nakon pet godina braka, pa je Larry i dobio svoj milijun dolara.

Tom Cruise i Katie Holmes

U slučaju razvoda Katie Holmes za svaku godinu braka s Tomom Cruiseom dobiva tri milijuna dolara, a ako budu u braku više od 11 godina, predbračni ugovor se poništava i mlada glumica stječe pravo na polovicu čitavog Cruiseova bogatstva.

Catherine Zeta Jones i M. Douglas

Catherine Zeta Jones za svaku godinu provedenu u braku s Michaelom Douglasom već sada dobiva 2,8 milijuna dolara, a isti će iznos dobivati dok god im brak bude stabilan. Glumica je nekoliko puta napomenula kako je zadovoljna ugovorom, za koji se sama pobrinula.

Nicole Kidman i Keith Urban

Glazbenik od slavne glumice za svaku godinu braka dobiva oko 40.000 dolara, no ako Urban, inače bivši ovisnik, bude tajno konzumirao drogu, od njezina bogatstva procijenjenog na 150 milijuna dolara neće dobiti niti jedan cent.

Brad Pitt i Angelina Jolie

Kako sa svojom bivšom suprugom Jennifer Aniston nije potpisao predbračni ugovor, jedan od najpoželjnijih američkih glumaca Brad Pitt sa svojom budućom suprugom ga ipak planira potpisati, a bizaran je već po tome što se priprema više od godinu dana. Jedna je stavka, međutim, sigurna, u slučaju razvoda Angelina dobiva skrbništvo nad njihovo šestero djece.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 23:17