STREEP U AKCIJI

SLAVNA OSKAROVKA SVOJE IME ŽELI ZAŠTITI ŽIGOM Ipak, jedna puno mlađa glazbena zvijezda odavno ju je pretekla, barem po broju sličnih zahtjeva...

 Getty Images

Meryl Streep, najslavnija glumica svoje generacije, podnijela je pri Američkom uredu za patente zahtjev za zaštitom svojega imena.

U zahtjevu podnesenom 22. siječnja traži se zaštita imena Meryl Streep za "uporabu u industriji zabave", filmovima, održavanju javnih govora i autograma.

U svojoj karijeri dugoj 40 godina u kazalištu, na filmu i televiziji, Streep je osvojila tri Oscara, tri Emmyja i šest Zlatnih globusa, a prošli tjedan "potukla" je vlastiti rekord jer je 21. put nominirana za Oscara za ulogu u filmu "Novine" ("The Post").

Nije jasno zbog čega je 68-godišnja glumica odlučila tek sada trgovačkim žigom zaštiti svoje ime, piše Reuters i dodaje kako njezin odvjetnik nije bio dostupan za komentar.

Mnoge poznate ličnosti odlučuju se žigom zaštititi svoje ime ili neku poznatu rečenicu zbog zaštite svojega intelektualnog vlasništva kako bi spriječili druge ljude da se neovlašteno njima koriste te zarađuju prodajom proizvoda s njihovim imenom.

Iz Ureda za patente doznaje se kako je u zadnjih deset godina pjevačica Taylor Swift (28) podnijela 60 zahtjeva za zaštitu prava intelektualnog vlasništva, među kojima su stihovi pjesama "This Sick Beat" i "Blank Space" za korištenje u proizvodnji odjeće, pribora za njegu kose i bilježnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:14