NOVI SHOW

Škorina trash emisija skoro dostigla Farmu

Novi HTV-ov show ‘Država , selo, grad’ autora i voditelja Miroslava Škore ujedinio kritičare koji su ga ocijenili neduhovitim, infantilnim i nezabavnim
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Novi HTV-ov show “Država, selo, grad” autora i voditelja Miroslava Škore uspio je ujediniti televizijske kritičare.

Prvu u nizu od sedam emisija, emitiranu u utorak, proglasili su neduhovitom, nezabavnom, infantilnom, svojevrsnim trash vremeplovom koji pršti stupidnim stereotipima i prizemnim humorom. Unatoč kritikama, prvo izdanje spektakla ostvarilo je 13 posto gledanosti, približivši se tako “Farmi” Nove TV (14 posto gledanosti), odnosno zasjenivši emisiju RTL Televizije “Hrvatska traži zvijezdu” , koju je u utorak gledalo 11 posto ljudi.

Otporan na prigovore

- Kritike su loše? Super! Znači, krenulo nas je - zadovoljno komentira glazbenik i bivši saborski zastupnik Škoro, koji je zadovoljan kako se snašao u svojoj novoj ulozi televizijskog voditelja.

- Uvijek može još bolje, što ćemo pokazati već sljedeći utorak u emisiji u kojoj će ‘gradske’ i ‘seoske’ pjesme pjevati Arijana Čulina i Željko Pervan - najavljuje Škoro, koji tvrdi da ga loše kritike ne uzrujavaju.

- Prenijeli su mi ljudi da su neki genijalci rekli da je emisija trash. Molim da mi se prevede što trash znači, a ako znači ono što mislim da znači, kad smo već kod tog trasha, reći ću da ne čitam kritike. Cilj je ove emisije da se svi zajedno zabavimo, nasmijemo i zapjevamo. Možda cijela ta stvar nekima nije dovoljno sofisticirana, ali ja s tim nemam problema. Nakon puno vremena na HTV-u se u udarnom terminu mogu čuti najpopularnije hrvatske pjesme, a to, očito, nekima smeta. Pa mi onda prigovaraju što sam, pjevajući ‘Otvor’ ženo kapiju’, viknuo ‘Štrikaj’ umjesto, ne znam, ‘Oh, baby’ - kaže Škoro.

Podilaženje publici

Elizabeth Homsi, urednica Zabavnog programa HTV-a kaže da je kritike ne opterećuju.

- Napravili smo emisiju namijenjenu svim TV gledateljima, a ne ciljanoj publici, pri čemu smo se trudili da idemo na tzv. light varijantu showa, koja neće pasti ispod razine zadanog javnoj televiziji, jer ne želimo podilaziti publici na način komercijalnih televizija. Nakon proljetnog ciklusa od sedam emisija, ‘Država, selo, grad’ vjerojatno će se prikazivati i na jesen, kaže Homsi.

No, majstor svog zanata Egon Šoštarić (redatelj koji je prije odlaska u mirovinu na HTV-u radio najveće projekte bivšeg Zabavnog programa) smatra da HTV s emisijom “Država, selo grad” kroči pogrešnim putem.

- Nekadašnji Zabavni program bio je rađen po uzoru na talijanske TV spektakle, koje smo, prije negoli bismo osmislili neki show, pomno proučavali. Danas ispada kako ne da nitko ne gleda talijanske ili američke zabavne programe, nego se stječe dojam da nitko na HTV-u uopće ne gleda televiziju. ‘Država, selo, grad’ je zapravo studijsko izdanje emisije ‘Lijepom našom’. I stvarno ne znam zbog čega itko misli da je tamburica ono što će pred TV ekranom povezati čitavu obitelj - kaže Šoštarić.





TOP 5 HTV-a

1. Tito - dokumentarna serija - 22, 6 %

2. Dolina sunca - domaća sapunica - 20 %

3. Dnevnik - informativna emisija - 17, 9 %

4. Zvijezde pjevaju - zabavni show - 17, 8 %

5. Oprezno s anđelom - meks. sapunica - 16, 9

* prosječna gledanost od 11. do 24. ožujka

Utorak 23. ožujka

Farma - Nova TV - 14,5%

Država, selo, grad - HTV 1 - 13,1%

Hrvatska traži zvijezdu - RTL - 11,6%

T. Premec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:36