KRV NIJE VODA

SIN ROBERTA DOWNEYA JR. UHIĆEN S KOKAINOM 'Naslijedio je ovisnost od mene, kao i ja od svog oca'

 Twitter

Sin slavnog glumca Roberta Downeya Jr., Indio (20), uhićen je u nedjelju nakon što su policajci kod njega pronašli kokain, što je podsjetilo javnost na snažnu borbu njegovog oca protiv ovisnosti 90-ih.

Policija je za TMZ kazala kako je 20-godišnjak oko 2 sata poslijepodne vozio automobil Hollywoodom, kada su uočili da puši joint. Zaustavili su ga i potom pretražili vozilo gdje su pronašli kokain.

Indio je završio iza rešetaka u L.A.-u, a pušten je u ponedjeljak uz jamčevinu od 10.250 dolara.

Robert Downey Jr. zahvalio je policiji na njihovoj intervenciji i izrazio nadu da će se o njegovom sinu jednog dana pisati kao o primjeru muškarca koji se uspješno izliječio, a ne kao o propalom slučaju.

- Na žalost, postoji genetska komponenta kad se radi o ovisnosti i Indio ju je očito naslijedio. Obitelj ga podupire i svi smo odlučni da mu pomognemo da odraste u sposobnog muškarca - kazao je 49-godišnji glumac koji se svim snagama trudi da mu sin ostane trijezan.

Neimenovani izvor tvrdi kako se Downey osjeća krivim zbog patnje kroz koju prolazi njegov sin, pošto i sam zna kako je to biti ovisnik. Naime, Downey i Falconer dobili su sina 1993. godine i Indio je rastao uz oca koji se odupirao marihuani, kokainu i heroinu.

Godine 1999. Downey je na saslušanju kazao kako se s ovisnošću bori od osme godine, kad mu je otac počeo davati marihuanu. Kazao je kako je rastao u kući koja je uvijek bila puna marihuane i koke te da su se on i njegov otac zajedno drogirali.

Downey je čist od 2003. kada je, jednom prilikom, drogu koju je imao u vozilu bacio u ocean.

Ovo nije prvi put da je Indio upao u nevolju zbog korištenja droge.

U listopadu 2013. primljen je na rehabilitaciju, a njegova majka Deborah Falconer tada je kazala kako problem koji ima njezin sin 'nije tako strašan'.

- Nije ovisnik. Uzimao je jednu tabletu dnevno - kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:34