SLAVNI GOSTI

SESTRE BEYONCE I SOLANGE STIŽU NA HVAR Klub Carpe diem slavi 15. rođendan

Na For Festivalu, osim glazbene dive Solange, nastupit će i James Blake, Tame Impala, James Murphy... Proslavit će tako obljetnicu i proširenje na još dvije lokacije, otok Jerolim i tvrđavu Veneranda

Kultni hvarski klub Carpe Diem posljednjih je 15 godina, po mnogima, glavna asocijacija za naš najsunčaniji otok, a ove se godine uz Carpe Diem Beach, rezidenciju otvorenu prije pet godina u uvali Stipanska, na otoku Marinkovcu, jednom od hvarskih Paklenih otoka, Carpe Diem grupa proširila i na dodatne dvije, ništa manje atraktivne hvarske lokacije. Naime, u koncept za 2013. godinu brojna događanja proširit će se i na otok Jerolim, također dio Paklenih otoka, gdje je otvoren Ammo Beach Bar, te na povijesnu tvrđavu Veneranda, u samom gradu Hvaru, u kojoj je godinama poznati klupski prostor.

Najzvučnija imena

Prvo događanje kojim Carpe Diem ove godine otvara ljetnu sezonu je veliki trodnevni For Festival koji traje od 21. do 23. lipnja i na kojem će nastupiti neka od najzvučnijih svjetskih imena elektronske glazbe. Među live izvođačima tako će biti i Solange Knowles, sestra poznatije Beyonce , čiji se dolazak također očekuje, a nastupit će i James Blake, Tame Impala, James Murphy, Nicolas Jaar, Tensnake, 2manydjs i brojni drugi. Festival će se održati na tri lokacije, pa će popodnevni program biti raspoređen na Carpe Diem Beach i Ammo Beach Bar, dok će večer biti rezervirana za Venerandu.

- Ovo je prvo izdanje For Festivala u organizaciji poznatog australskog a Modular i na njega dolaze uistinu najjači svjetski live izvođači kad je u pitanju elektronska glazba, a neki od njih dosad još nikad nisu nastupili u Hrvatskoj. Naravno, uz strane, nastupit će i naši vrhunski DJ-i. No, sam koncept festivala nije samo glazba već potpuni hedonistički doživljaj na tri predivne lokacije. Računamo i na prirodu, more, prvi ljetni bijeg, ali i izvrsne nove sadržaje Carpe Diem grupacije. Naravno, na festival dolaze i neki svjetski celebrityji - najavila je Inesa Antić iz organizacije For Festivala. O velikom interesu za festival dovoljno govori i činjenica da je zasad akreditirano 18 stranih televizijskih ekipa.

No, For Festival tek je početak raznovrsnog ljetnog programa koje je osmislila Carpe Diem grupa na čelu s vlasnicom Tijom Svirčević. Prema njezinim riječima, Hvar ima sve predispozicije da postane novi St. Tropez. Tome u prilog govori i najava dolaska brojnih svjetskih zvijezda, među kojima će ovo ljeto biti i jedan od glavnih glumaca nekad iznimno popularne serije “Beverly Hills 90210” Ian Ziering, poznatiji kao Steve Sanders, a Beyonce i Jay-Z su već nebrojeno puta dali do znanja koliko ih je Hvar oduševio.

Baletni spektakl

- Na našoj novoj lokaciji Ammo beach Baru na Jerolimu sve je podređeno zdravlju, dugogodišnjoj tradiciji nudizma i pravom povratku čovjeka prirodi. Veneranda Kapela će u svom prekrasnom, baroknom prostoru nuditi fantastičan scenski sadržaj, kombinaciju umjetnosti elegancije i brojnih evenata. Među prvima je veliki baletni spektakl krajem lipnja u organizaciji sa splitskim HNK i Dinkom Bogdanićem.Bit će tu i brojne predstave, modne revije, ali i bogat klupski program. Carpe Diem Beach posljednjih pet godina oduševljava goste kao jedini Beach Club koji je otvoren 24 sata, uz napomenu da tamo nema ni struje ni vode, a već lani smo uspješno pokrenuli i Dinner Night, gdje gosti doslovce mogu ležeći uživati u večeri sa sedam slijedova, a da ne govorimo o klupskom programu - ispričala je Tia Svirčević.

Program prvog hvarskog Carpe Diema, kako kaže, nije ni potrebno posebno predstavljati. Tia je iznimno ponosna i na odličnu suradnju s lokalnom Turističkom zajednicom, posebno kad je riječ o predsezoni i postsezoni.

Privatni eventi

- Posljednje tri godine Carpe Diem grupa uspješno organizira korporativne i privatne evente, što je iznimno veliko tržište i za koje su posebno zainteresirani u Beču i Londonu. Tako smo već sada bukirani za vjenčanja u lipnju i srpnju, jer elitni se turizam ne može fokusirati samo na srpanj i kolovoz. Isto tako velik je interes i za momačke večeri. Kad smo kod elitnog turizma, svakako se uz cijenu kod nas može računati i na kvalitetu, a zapošljavamo i lokalno stanovništvo, posebno barkariole s kojima godinama surađujemo kad se radi o prijevozu brodovima do Carpe Diem Beacha, a to znači da za naša događanja imamo osmišljenu cjelokupnu ponudu - naglašava Tia Svirčević.

Gosti iz Brazila

Uz sad već stalne goste iz svih dijelova svijeta za dolazak u Carpe Diem, odnosno u Hvar, posljednjih su godina velik interes pokazali gosti iz Brazila, a u Carpe Diem grupi taj podatak nisu željeli prepustiti slučaju.

- Carpe Diem u zadnjih 15 godina funkcionira kao europska enklava, jer strani su nas gosti već odavno prepoznali kao nešto vrlo kvalitetno. No, primijetili smo posljednjih godina i velik interes gostiju iz Brazila, pa smo naše izvođače, u svrhu još bolje suradnje, poslali na šest tjedana na Brasilian Tour kako bi obišli njihove najatraktivnije lokacije. To je bilo vrlo uspješno, a napravili smo i mali teaser kako bi ih u minutu i pol upoznali s onim što nudimo. Nekako je spontano nastao i slogan za ovo ljeto: “Do you feel like we do?”. O našem uspjehu dovoljno govori i to što nas je New York Times uvrstio na 14. mjesto lokacija koje se nikako ne smiju propustiti ovog ljeta - objašnjava vlasnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:55