ŽESTOKI ZVUK

SEKSI ŽANAMARI O 'KEMIJI' U BENDU 'Ljute se što sam postala rokerica, ali osjećaj je neusporediv'

Osjećaj je bio kao da prvi put u životu plešem – kaže Žanamari Lalić nakon što je prošle subote novih deset zvjezdano-plesnih parova otvorilo novu sezonu popularnog tv-showa “Ples sa zvijezdama”. S partnerom Damirom Horvatinčićem plesala je cha-cha-cha. Za taj nastup dobili su 24 boda žirija i zauzeli šesto mjesto prve večeri. No, Žanamari je zadovoljna. Otkriva mi da je cijelu subotu bila toliko uzbuđena da je navečer već bila iscrpljena. “Pustilo me taman na vrijeme – sekundu prije nastupa.”

Za show vježbaju posljednjih mjesec dana. I to svakodnevno. O Damiru Horvatinčiću Žanamari kaže kako je zaista odličan učitelj i jako strpljiv.

“Iako je mlad i vrlo zabavan, ima i taj profesionalni stav, pa osjećam dozu strahopoštovanja prema njemu, kao prema profesoru u osnovnoj školi. A na satovima plesa baš se tako nekako i osjećam – kao da učim prva slova abecede”, priča zgodna Dalmatinka za Globus .

Na svakodnevnim, trosatnim treninzima ponekad su fokusirani na koreografiju ili na trening novih mišića, a ponekad na kondiciju. Svaki taj trening je prilično zahtjevan i za Žanamari veliki izazov. Posebno se veseli trećoj emisiji gdje će na glazbu iz filma “Titanic” zasplesati rumbu koja je do sada na nju ostavila najveći dojam.

“Najdraži su mi pokreti bokovima kojih ima dosta u latino plesovima i koji mi nekako prirodno dođu, ne moram ih štrebati. To se manifestiralo i prošlu subotu kad smo prošli dalje s našim prvim cha-cha-cha plesom. Žiri je komentirao da mi baš ti pokreti idu dobro”, priča mi Žana koja se nada podršci gledatelja.

Pitam je i kako se ona nosi s porazima? “Sve je to sastavni dio života i dobra škola. Kad bi sve bilo lako i kad bi svi u svemu pobjeđivali život ne bi bio zanimljiv”, kaže.

Ove godine joj se, kaže, sve poklopilo. Pa tako i u glazbi. Upravo sa svojim bendom J’Animals završava drugi album, a prvi idući korak im je novi singl “Oči u oči” za koji će za desetak dana snimiti i spot. Predstavili su se na zaista dobrim i velikim festivalima ove godine, među kojima su Exit i Arsenal Festival, a u prosincu ih čeka i Koncert godine u Novom Sadu.

Zanima me i kako se dogodio taj prijelaz iz popa u rock?

“Jednostavno sam željela napokon pjevati svoje autorske pjesme. Nisam razmišljala o ‘žanru’ i kalupu u koji da ih stavim. Zvuk koji imamo sad se jednostavno dogodio, a autorska kemija u bendu je sada bolja nego ikad. Stvarati nešto i to s talentiranim i zabavnim ljudima koji dijele tvoje poglede na svijet, neusporedivo je bolji osjećaj nego biti samo lutkica koja pjeva tuđe pjesme sama na stageu, uz neku snimljenu matricu ili čak playback. Žao mi je pjevača koji to moraju proživljavati”, objašnjava mi pobjednica prve sezone Hrvatskog idola.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 05:24