ODUŠEVIO SVE

SAŠA LOZAR NAKON POBJEDE U SHOWU TVOJE LICE ZVUČI POZNATO 'Sedam puta sam se preobrazio u ženu, a najviše mi se smijala kći'

Nakon 12 epizoda i 96 transformacija, jedna od najpopularnijih i najgledanijih zabavnih televizijskih emisija - “Tvoje lice zvuči poznato” - sinoć je proglasila i pobjednika druge sezone - izvrsnog Sašu Lozara. Iako ga prije emisije možda ne bismo svrstali među potencijalne pobjednike, pjevač i radijski voditelj zaista je oduševio. Uvjerljivo je pobijedio već u prvoj emisiji i pokazao da mu imitacije i transformacije leže. Sinoć je još jednom kao Beyonce impresionirao i žiri i publiku.

U finalu je bio bolji od Luke Bulića, koji je nastupio kao Eros Ramazotti, Renate Sabljak kao The Pointer Sisters, i Maje Šuput kao Miley Cyrus. U revijalnom dijelu su, pak, nastupili Dušan Bućan i Ivan Šarić kao Dražen Zečić i Anđela s hitom “Ima li nade za nas” i izazvali salve smijeha među natjecateljima i publici... dok su Ivana Marić i Maja Posavec svoj nastup zaključile kao pjevačice ABBA-e.

A Saša se najčešće transformirao u žene. To mu, kaže, nije bilo lako.

- Definitivno je bilo najboljnije koristiti ‘instalaciju za skrivanje muškosti’. Ja sam se s istom družio čak sedam puta! To je istodobno bilo i čudno i smiješno. Generalno smo se jako zabavljali snimajući šou i koliko god umorni bili, kad bismo vidjeli jednog od nas u nekoj ludoj transformaciji, krenula bi odlična zafrkancija - priča nam Saša netom nakon pobjede.

Nasmješniji Bulić

Njemu su osobno najsmješniji bili kolege Luka Bulić i Dušan Bućan. Zbog njih je, kaže, često plakao od smijeha.

- Ali, završna točka Ivana Šarića i Dušana Bućana bila je na rubu života i smrti - komentira Saša. I još se smije. Oduševila ga je, kaže, i Maja Posavec.

Iako se u šou zaista pokazao kao izvrstan imitator, nikad se prije nije bavio imitacijama drugih.

- Ja sam ‘sluhist’ i prilično dobro opažam glas i sve karakteristike, tako da mi je bilo jako zabavno. Budući da sam imitirao stvarno široku lepezu likova, nije mi bilo teško pronaći neki detalj u vokalu na osnovu kojeg bi onda gradio imitaciju.

Svaki bod je zaslužen

Doduše, potrebna je velika koncentracija i puno vježbanja da bi izašlo na vidjelo ono što smo mi pokazivali svake nedjelje puna tri mjeseca. Teško je bilo poništiti neke svoje postavke i karakter koji imam u glasu od mladosti i postati netko drugi. Naravno, treba biti i malo lud - govori nam.

A kakav je sam sebi kao žena pitamo ga?

- Zgodan! Zabrinjavajuće zgodan. Ali sam si ipak draži kao muškarac ako to pitate. Ovo je bilo fora doživjeti, ali to je to.

Kćer Eva se smijala tatinim preobrazbama i navijala cijelo vrijeme, ali najzabavnija joj je bila Taylor Swift.

Njemu osobno, kraljica transformacija bila je Aretha Franklin, ali za svaku se točku jako pripremao, tako da mu je, navodi svaki bod zaslužen.

Ovaj će tjedan objaviti i svoj novi singl, obradu prigodne blagdanske pjesme “Molitve za Magdalenu”. Slijede veliki nastupi, samostalni koncert i novi singl, a prije svega toga malo će se opustiti, slijedi skijanje u Francuskoj s obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 05:03