SASVIM SLUČAJNO PJEVAČ

Robert Zuber: Bez obzira na novac, odbijamo svadbe

U zagrebačkom klubu Buldog sinoć je održan prvi koncert grupe Methodus
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Sad shvaćam sve glazbenike koji kažu da uoči nastupa ne znaju kamo bi sa sobom zbog treme. Umjesto predviđena dva sata repertoar za nastup uvježbavali smo pet sati.

Trema uoči nastupa

Na dan koncerta probudio sam se s promuklim glasom, na rubu prehlade, pa sam se uplašio da uopće neću moći pjevati, nego ću recitirati - otkriva Robert Zuber , koji je u četvrtak navečer sa svojim bendom ‘Methodus’ u klubu Buldog održao improvizirani jamm-session.

Koncert su otvorili skladbom ‘Kraj potoka, bistre vode’, a nastavili klapskim pjesmama, zagorskim i međimurskim napjevima, te tužnim romskim pjesmama, u jednom trenutku uklopili u sve to i legendarni hit Pink Floyda ‘The Wall’, a sve to uvježbavali su punih pola godine, koliko grupa i postoji.

- Pjevač sam postao slučajno. Pronašli smo vrsne glazbenike koji izvode skladbe poput ‘ Eleno kerko’, ‘Lijepi li su mostarski dućani’, ‘Vehni, vehni fijolica’... Imali smo sve osim pjevača, pa su dečki predložili da ja budem taj. Isprva sam se malo nećkao, a onda sam pristao - priča Zuber, koji ne krije zadovoljstvo zbog toga što njegov ‘Methodus’ već ima nekoliko poziva za nastupe.

Potpora HTV-ovaca

- U ovu priču nismo ušli zbog novca, nego zbog ljubavi prema glazbi, pa već sada znamo da nikad nećemo pristati nastupati na svadbama, iako se tamo, kažu, vrti najveća lova - govori TV novinar, koji je s Majom Blagdan nastupio u ‘Zvijezde pjevaju’. U publici nije nedostajalo HTV-ovaca poput Katje Kušec, Lamije Alečković, Edija Škovrlja, Maje Sever, Zorana Šprajca i drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:20