ZATVORENE U TRILJU

PRIPREME ZA FINALE IZBORA ZA MISS Atraktivne djevojke u karanteni uživaju u pečenoj teletini i janjetini

Finalistice izbora za Miss Hrvatske, koji će se održati u četvrtak u Dioklecijanovim podrumima u Splitu, nalaze se u karanteni u – u Trilju, otkriva Slobodna Dalmacija . Četrnaest djevojaka, u maniri nogometaša uoči važnih utakmica, dislocirano je u objekt “Dalmacija”. Bez prilike da pokleknu iskušenju i šmugnu u noćni život grada, u tamošnjoj dvorani za vjenčanja uvježbavaju koreografiju i hod za nastup, te plesne točke, pri čemu im asistira profesionalac Ištvan Varga.

O tome nas je informirala Iva Kontek, uz Maju Kuljiš nova suvlasnica licencije najstarijega državnog izbora ljepote, te nam odala nekoliko kurioziteta vezanih uz pripreme ljepotica za nastup u četvrtak u 21 sat u Podrumima.

– Smiju li djevojke uživati u domaćoj spizi u Trilju, ili su na asketskom prehrambenom režimu kako bi imale ravan trbuh? – u polušali smo upitali Kontek, koja je uz Maju Kuljiš i sama davne 1996. godine u Splitu, na državnom izboru, bila finalistica, no tada je krunu dobila Vanja Rupena.

– O da, smiju jesti! – radosno je uskliknula.

– Jučer su se najele teletine ispod peke, ali im je umjesto krumpira preporučena salata, i to su ispoštovale – veselo navodi naša sugovornica, koja je za današnji dan ipak djevojkama osmislila nešto urbaniji aranžman.

Misice će dva dana uoči izbora, naime, od 11 do 19 sati, “patrolirati” Splitom, gdje će za potrebe projekcija na videozidu u Podrumima snimati “kartoline” na atraktivnim gradskim lokacijama poput Dioklecijanove palače, a zaigrat će i na picigin.

Danas će ih primiti gradonačelnik Baldasar i njegov zamjenik Goran Kovačević, s kojima će biti potpisan i ugovor o petogodišnjem aranžmanu održavanja izbora u gradu pod Marjanom. Djevojke će ručati u kavani-restoranu “Lvxor” na Peristilu, dok će dan prije izbora, u srijedu, imati upriličeno druženje s članovima žirija, koje će biti “okrunjeno” zajedničkim uživanjem u – janjetini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 15:18