DAR ZA ROĐENDAN

Princeza Diana oporučno je svojim sinovima ostavila 13 milijuna funti: Novac, dionice, nakit, haljine...

William je ispunio uvjet - navršio je 30 godina

ZAGREB - Princ William, drugi u nizu za britansko prijestolje te suprug popularne princeze Kate Middleton, navršio je jučer 30. godinu i time stekao pravo nasljeđivanja dijela novca iz ostavštine svoje pokojne majke, princeze Diane. Nikada prežaljena princeza Diana preminula je nakon prometne nesreće 1997. godine, a oporučno je svojim sinovima, Williamu i Harryju, ostavila 13 milijuna funti. Svaki princ ima pravo na polovinu iznosa, a princeza Diana je kao uvjet nasljeđivanja novca odredila njihov 30. rođendan.

Dianina ostavština sastoji se od dionica i udjela, nakita te novca koji je dobila razvodom od princa Charlesa, ali i haljina te drugih osobnih stvari koje se nalaze u njezinu nekadašnjem domu u Kensington Palaceu.

Dobra ulaganja

Kako piše Daily Mail, Diana je sinovima ostavila 13 milijuna funti, no dobrim ulaganjem ta je suma narasla na 20 milijuna. Prema pisanju britanskih medija, princ William se možda i odrekne dijela svoga naslijeđa u korist svoga brata, a Kate i William naslijeđenim novcem navodno planiraju kupiti vlastitu obiteljsku kuću. Inače, umjesto velikog rođendanskog slavlja za obilježavanje ulaska u četvrto desetljeće života, Williamova supruga Kate Middleton navodno je isplanirala intimnu večeru s prinčevim prijateljima.

Buckinghamska palača odbila je dati pojedinosti o Williamovoj proslavi rekavši da će vojvoda od Cambridgea obilježiti svoj 30. rođendan bez medijske pompe. A izvori iznutra kažu da se na mirnoj večeri izvan Londona susreo s nekoliko najbližih prijatelja.

- Kako se približavao tridesetoj, Williamu su druge stvari postale važne. Ova će proslava biti potpuno drugačija od njegova 21. rođendana kada je osvanuo na svim naslovnicama - rekla je za Victoria Arbiter, koja izvrsno poznaje prilike na kraljevskom dvoru.

Samo najbliži prijatelji

Napomenula je i da William ima vrlo blizak i odan krug prijatelja te da će vjerojatno slaviti s njima.

I njegova supruga Kate, koja je trideseti rođendan obilježila u siječnju ove godine, imala je privatnu proslavu, u skladu s njezinim novim obavezama kao vojvotkinje od Cambridgea. Time je demantirala glasine koje su najavljivale velik, razuzdan tulum, koji joj je htjela prirediti njezina sestra Pippa Middleton.

Inače, svakodnevni život Williama i Kate vrlo je jednostavan. Dok se princ Harry našalio da je njegov brat postao ‘dosadan’ nakon vjenčanja, William, čini se, ne može biti sretniji. Dok on radi kao pilot spasilačkog helikoptera Kraljevskih zračnih snaga, Kate je kod kuće s Lupom, crnim koker španijelom kojega izvodi u šetnju triput dnevno. Odlazi u lokalne trgovine i na tržnicu, pravi marmeladu, peče i kuha, a Williamu priprema njegovu omiljenu večeru - pečeno pile.

U večernjim satima vole se opustiti ispred TV-a i gledati filmove, a oboje vole zajedničko vrijeme provoditi na otvorenom te uživaju u šetnjama.

Postaje samostalan

Upravo uz pomoć Kate William je, čini se, postigao zavidnu ravnotežu između svog javnog i privatnog života. No, s Dianinim nasljedstvom on će postati samostalan, vrlo bogat mladić, a njegova javna figura dobit će još veće značenje. I William i Kate suglasni su oko toga da što prije prošire obitelj. Njihova zajednička briga je stvoriti novu generaciju, ali to vjerojatno znači da će pričekati Olimpijadu i obilazak Malezije, Singapura, Solomonskog otočja koje će završiti u rujnu ove godine.

- Mislim da bi oboje voljeli imati djecu što prije, ali William i Kate su već naučili da dužnosti dolaze prve - kazao je jedan od prijatelja.

Vojvoda od Cambridgea, baš kao i njegov otac, zna da će proći još dosta vremena dok William ne ostvari pravo na krunu. U svojoj 63. godini Charles je vrlo dobrog zdravlja i jedan od najiskusnijih prinčeva od Walesa u kraljevskoj povijesti i sigurno će proći još neko vrijeme dok krunu ne prepusti mlađemu.

- Dok u helikopteru letim kroz velške planine, trudim se ne misliti o tome - rekao je William o svojoj krunidbi. - To može čekati dok ne budem malo stariji - kazao je budući kralj Engleske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 23:34