ZATVORSKA FOTKA

PREPOZNAJETE LI OVOG ČOVJEKA? Nekad je bio bogat i slavan, a sada trune u zatvoru

 Kaitlinn Van Ert

LOS ANGELES - Ispijenog lica, neurednih pramenova duge, sijede kose, Phil Spector bez emocija gleda u objektiv kameru na služenju kazne u kalifornijskom zatvoru Corcoran.

Poznat kao nevjerojatno tašt i umišljen, 74-godišnji producent na slobodi je svakodnevno mijenjao perike, a danas je naprosto neprepoznatljiv. Osuđen je 2009. nakon suđenja na kojem je dokazano kako je glumicu Lanu Clarkson ubio hicem iz pištolja.

Na prvom suđenju porota se nije mogla usuglasiti, ali je na ponovljenom procesu proglašen krivim za ubojstvo i osuđen na 19 godina zatvora. Spectorovi odvjetnici tvrdili su kako je 40-godišnja glumica počinila samoubojstvo, jer nije mogla podnijeti propast svoje filmske karijere.

Odbio je svjedočiti, a 'pokopali' su ga brojni dokazi i svjedočenja, među kojima i ono njegovog vozača Adriana de Souze. De Souza je svjedočio kako mu je Spector, držeći pištolj u rukama, rekao: 'Mislim da sam upravo ubio nekoga'.

Slavni producent slovio je za čovjeka nagle naravi. Bio je opsjednut oružjem, a često se hvalio kako je jednom prilikom povukao pištolj na Johna Lennona.

Na suđenju su svjedočile i mnoge bivše ljubavnice te prijatelji Phila Spectora koji su ispričali kako ih je slavni producent često znao napadati i prijetiti im oružjem dok je bio pijan. Opisali su ga kao 'control freaka' koji je bio toliko opijen svojom slavom da je smatrao kako je iznad zakona.

Ispostavilo se da je bio u krivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:29