BIVŠA MISICA

PODUZETNIČKE VODE Lejla Šehović ulazi u modni biznis, otvara trgovinu u Mesničkoj

Supruga Tarika Filipovića s kumom Dunjom Barbarić vodit će dućan, a otvorenje je sljedeći tjedan u Zagrebu
Zagreb, 141014.Zagrebacki velesajam.Poznati na prvom danu modne revije Perwoll Fashion.hr.Na fotografiji: Lejla Sehovic.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

Lijepu Lejlu Šehović dosad su svi najčešće vezivali uz bivšu titulu Miss Hrvatske ili uz supruga, poznatoga glumca Tarika Filipovića, ali odsad će ovu gracioznu i elegantnu bivšu manekenku znati i kao poduzetnicu.

Naime, uskoro u novouređenoj Mesničkoj ulici u centru Zagreba otvara modni dućan. I veseli mu se jer o tome već dugo razmišlja, a stara želja napokon se ostvaruje.

Dugo se pripremala

Otkriva nam da je ideja o pokretanju privatnog biznisa prisutna već godinama, ali dosad je jednostavno ona i kuma, koja joj je partnerica u poslu, nisu uspjele realizirati. - Uvijek nas je nešto sprečavalo: mala djeca, financije, prostor. Ne mislim ni da je sada idealno vrijeme, ali bojim se da ćemo, budemo li čekale bolju situaciju u državi, dočekati i mirovinu - kaže Lejla.

Koža i krzno iz Turske

U dućanu koji otvara s vjenčanom kumom Dunjom Barbarić, a koji će se zvati LD store prema prvim slovima njihovih imena, prodavat će uglavnom žensku konfekciju različitih robnih marki iz inozemstva, kao i vlastitu mini kolekciju.

- Bit ćemo posebne po isključivo malim serijama i kožnim jaknama s krznenim detaljima koje će se šivati po narudžbi - otkriva. Dućan od stotinjak kvadrata prostire se na dva kata. Iako su vlasnice dosad već promijenile nekoliko datuma otvorenja, nadaju se da će se početkom sljedećeg tjedna to i dogoditi.

Pripreme traju posljednja tri mjeseca jer su vlasnice budno pazile na svaki detalj. Inače, Lejlina kuma Dunja ima višegodišnje iskustvo u tom poslu, pa im je utoliko lakše bilo pokrenuti svoj modni projekt. Lejlina uloga, otkriva, bit će šarolika. - Bit ću i direktorica firme i promotorica i prodavačica... - kaže.

Očekuju uspjeh, ali se neuspjeha ne boje. - Naravno, strah od neuspjeha je prisutan, ali svi smo jako pozitivni u vezi s tim našim projektom, pa vjerujem da uspjeh neće izostati. Nemam poduzetničkog iskustva, ali kuma već godinama uspješno pliva tim vodama - komentira. O svojim klijenticama nije previše razmišljala.

Praktična moda

Kaže da ne voli kategorizirati ljude, pa će u njezinu dućanu biti dobrodošle sve žene, bez obzira na dob i stil odijevanja. Odjeću su nabavljale u Istanbulu, i to različitih brendova namijenjenih za europsko tržište. - Htjela bih naglasiti da sam se osobno uvjerila u krivu predodžbu da je roba iz Turske isključivo jeftina i nekvalitetna. Ona je daleko od toga. Od tamo se odjeća izvozi i u Italiju i Francusku i doista je kvalitetna - tvrdi. Lijepa poduzetnica ističe kako ih je pri odabiru odjevnih komada za novi salon vodila misao kako današnja žena nema previše vremena za sebe i da joj odjeća mora biti udobna, moderna i praktična za različite prilike.

Uredile su ga u kombinaciji retro i modernog stila. A tu je najveći posao, priznaje Lejla, ipak odradila kuma Dunja. Što se tiče iskustva u poslu koji će raditi, kaže kako iskustvo u prodaji i vođenju trgovine ima jer je to i sama nekad radila. Ovih dana sate i sate provodi u novom dućanu. Sastanci, dogovori, detalji... ubrzano se radi na pripremama. Otvorenje je blizu.

Pomažu bake i djedovi

A to je novost za Lejlu koja je dosad bila uglavnom posvećena obitelji. Suprug Tarik Filipović velika joj je podrška. No, to nije novost u njihovu odnosu, ističe zgodna poduzetnica. I otkriva da joj je bilo teško odvojiti se od djece.

- Ne znam kako bih trenutno sve uspijevala bez logistike moje mame i Tarikovih roditelja. Još uvijek mi je prilično težak taj proces razdvajanja jer sam svima uvijek bila na dispoziciji, ali djeca su sada ipak veća pa je i vrijeme da se malo osamostale - objašnjava. Dodaje kako će se Tarik i ona odsad pa nadalje morati snalaziti kao i svi drugi zaposleni parovi. Najvažnije je da se dobro slažu, navodi. - Uvijek smo se vodili za onim: puno ljubavi, pažnje, razumijevanja, poštovanja... - otkriva lijepa Lejla uoči svog prvog velikog projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:33