BLAGDANI NA HTV-U

Pod Hloverkinom palicom Silvesterovo je radno za 150 ljudi

 Boris Kovačev/CROPIX

Hloverka Novak-Srzić, v. d. direktorice programa HTV-a, u svoj je resor na javnoj televiziji uvela red, rad i disciplinu. Nakon što je u potpunosti odlučila promijeniti Doru, pozabavila se i novogodišnjim programom. Dugi zimski blagdani tijekom kojih na Prisavlju između Božića i Sveta tri kralja nema žive duše, a na programu se emitiraju unaprijed snimljene emisije, postaju prošlost.

Veliki glazbeni tulum

Jer, ovog prosinca, pod Hloverkinom palicom, a uz podršku urednice Zabavnog programa Elizabeth Homsi, Silvestrovo će biti radno za sto pedeset djelatnika. Naime, nakon niza godina, umjesto početkom mjeseca snimljene emisije koja prikazuje pjevače, glumce i voditelje u svečanom novogodišnjem izdanju, HTV će ovog Silvestrova realizirati izravni prijenos događanja s trgova i iz gradova u Hrvatskoj, konkretno Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke.

Dakako, Hloverka i njena ekipa nadaju se da će gledanost njihova prijenosa ove godine biti veća od 12 posto, koliko je lani zabilježio HTV-ov “Cirkus”, koji je po gledanosti potukao novogodišnji program Nove TV, odnosno njihovo blagdansko izdanje emisije “Je l’ me netko tražio?”

A što HTV-ovci nude u svom izravnom prijenosu događanja i koncerata sa zagrebačkih, splitskih, riječkih i osječkih trgova?

- Bit će tu za svakog ponešto. Riječ jeo velikom projektu na kojem je angažirana ekipa od oko sto pedeset ljudi.

Gosti ostaju tajna

Program ćemo realizirati uz pomoć četiriju reportažnih kola, dvojih radijskih kola, četiri para linkova i tridesetak kamera, a djelomično ćemo koristiti i našu rasvjetu - objašnjava Vedrana Međimorec, urednica projekta čiji je redatelj Danko Volarić. Uz pjevače koji će nastupati na gradskim trgovima, urednici, voditelji i novinari razgovarat će i sa svojim silvestarskim gostima, čija imena još ne žele otkriti, a gledatelje će prilozima podsjetiti na dočeke nekih davno minulih godina.

U svakom od četiri grada bit će posebna HTV-ova ekipa. Urednica zagrebačkog prijenosa je Jasna Ceković, voditelji Nevena Rendeli i Domagoj Novokmet, a redatelj je Dalibor Sokolić. Urednica splitskog prijenosa je Lejdi Oreb, voditelji su Mila Horvat i Ivica Đuzel, a redatelj Tvrtko Grgić. U Osijeku će program uređivati Petka Coner, voditelji će biti Karmela Vukov-Colić i Mirko Fodor, a redatelj Davor Borić. Napokon, u Rijeci će se za urednički dio posla brinuti Zvonko Varošanec, voditelji će biti Uršula Tolj i Robert Ferlin, a prijenos će režirati Mirena Stijačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 00:39