TEEN GROZNICA

POČELA OPĆA POMAMA U Zagrebu možete provesti jedan cijeli dan s Justinom Bieberom. Cijena? 'Samo' 14 tisuća kuna...

 Instagram

Justin Bieber 9. studenoga 2016. nastupit će u Areni Zagreb u sklopu europskog dijela svjetske turneje “Purpose”. Prodaja prvih paketa počela je jučer popodne, a pojedinačnih karata krenut će sutra u 9 sati ujutro putem Eventima. Time bez ikakve sumnje starta i “Bibermanija”, jer riječ je o megauspješnom glazbeniku kojeg obožavaju tinejdžeri diljem svijeta.

Da će krenuti nova pomama, dalo se naslutiti već na jučerašnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Sheraton jer je predstavnika medija bilo gotovo podjedanko kao na dogovorima oko koalicijske suradnje. Biebera u Hrvatsku dovodi agencija MPG, točnije Joe Bašić, isti onaj kojem, među ostalima, Hrvatska može zahvaliti na dovođenju festivala Ultra Europe u Split.

Poklon Hrvatskoj

- MPG će nastaviti s dovođenjem drugih velikih glazbena imena u Hrvatsku. Vrlo sam ponosan što će među prvima to biti Justin Bieber, on je moj Kanađanin i znam da je ova najava pravi božićni poklon za njegove obožavatelje, kojih u Hrvatskoj, barem onih službenih, ima 80 tisuća. Prodaja ulaznica u Europi ide jako dobro, a mi smo nastojali imati najjeftinije karte na turneji - rekao je Bašić, jedan od organizatora najvećeg koncertnog spektakla iduće godine ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi.

Cijena karte, što bez sumnje najviše zanima roditelje, bit će od 365 do čak 14.020 kuna. Tih za naše prilike nevjerojatno skupih ulaznica bit će tek 20 jer podrazumijevaju nešto što još nije viđeno na našim prostorima. Juniori kojii nagovore svoje roditelje da izdvoje taj astronomski iznos moći će cijeli dan provesti uz svog idola, snimati “selfije” s Bieberom, biti u backstageu, naravno sve pod budnim okom Bieberova menadžemnta.

Produkcija će, kako je najavio Bašić, biti nevjerojatna, a uz dvije pozornice, posebne zone za obožavatelje i backstage, najavljeni su i specijalni gosti. O kojim imenima je riječ, Bašić ne da nije želio otkriti, nego uistinu nije znao.

- Bieber na svakom koncertu ugosti neko poznato ime, a o kome je riječ dozna se na sam dan koncerta. Gostovala su mu stvarno vrlo različita imena i, tko zna, možda će Hrvatska, recimo, imati sreću da se pojavi Pharrell Williams. Ne znamo - rekao je Bašić. Dogovoriti tako uspješnog glazbenika poput Biebera, čiji se posljednji album “Purpose” uvrstio u glazbenu povijest kao jedan od najuspješnijih ne spuštajući se s top-lista u više od 100 zemalja diljem svijeta, nije bilo lako.

- Ne dovodimo u Hrvatsku osobu koja je na zalazu, nego na vrhuncu karijere. Pregovori s Bieberovim mendžmentom trajali su tri godine, a namjera nam je dovesti top-deset najjačih imena u Hrvatsku - istaknuo je Bašić. Međutim, nije se želio konkretno izjasniti je li među onima o čijem dolasku pregovara i Adele, iako se njezino ime u tom kontekstu logično nameće.

Pik na Springsteena

- Ako me pitate za moje osobne želje, to je bez ikakve sumnje Bruce Springsteen. U ozbiljnim smo kontaktima i vjerujem da ćemo u tome uspjeti, no kao i za ostala imena, naravno da ih u ovom trenutku ne mogu najaviti jer ih nismo dogovorili - istaknuo je Bašić. Inače, njegova agencija već je pet godina u pregovorima sa Springsteenom.

Namjera je svim uključenima u organizaciju vratiti Hrvatsku na kartu velikih glazbenih turneja, a prvi veliki koncert koji će se održati je 15. svibnja također u Areni Zagreb, kada nastupa Enrique Iglesias. Kad je riječ samo o Biberovu gostovanju, procjenjuje se da je projekt težak nekoliko milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 09:30