Pobjednik druge sezone kulinarskog TV showa MasterChef, 25-godišnji Nikola Lesar, otvorio je restoran Rustic - Eatery & Bar na Tajlandu, gdje se lani i školovao, piše Slobodna Dalmacija .
Međutim, premda njegove objave na Instagramu i Facebooku djeluju poput egzotičnog odmora, Nikola se nimalo ne odmara.
‘Budim se u pet sati, pa na tržnicu po svježe namirnice. U osam povratak u restoran i početak pripreme. Logistika, narudžbe, meni, osoblje, plaće, raspored sjedenja, narudžba cuge... Večera počinje oko 18, pa sve do ponoći. Radno vrijeme nemam, u restoranu sam konstantno, pa čak i u njemu ponekad prespavam. U danu ‘udaram’ i po 16 sati, ali nisam umoran. Tako je to kad radiš ono što voliš’, napisao je Nikola na Facebooku te se zapitao kako uz takav ritam kuhari mogu biti debeli.
Budiš se u 5:00, pa na plac po svježe namirnice. U 8:00 povratak u restoran i početak pripreme. Logistika, narudžbe,...
Posted by Nikola Lesar on Wednesday, February 3, 2016
Mladi Mastershef pohvalio je Tajland i bogatu ponudu tamošnjih tržnica.
‘Zadnja dva tjedna posjetio sam svaku moguću tržnicu na ovom otoku. Ovo je lokalno kolko ide. Prava stvar. Zakulisni pogled u tajlandsku kulturu i njihovu vruću kuhinju. Iza svake namirnice stoji i priča. Bo lan rekli bi Tajlanđani. Ancient, prastaro. Tu su korjeni svake kulture, na placu. Nijedna knjiga o hrani ne nosi toliko tajni koliko vam mogu otkriti ovi ljudi’, napisao je uz fotografiju ponude na jednom od štandova.
Zadnja 2 tjedna posjetio sam svaku moguću tržnicu na ovom otoku. Ovo je lokalno kolko ide. Prava stvar. Zakulisni pogled...
Posted by Nikola Lesar on Saturday, January 9, 2016
Pogledajte i neka od kulinarskih delicija koje je pripremio Nikola Lesar:
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....