20 GODINA KASNIJE

OKUPLJANJE NIRVANE Kurta Cobaina zamijenit će - Paul McCartney!

'Nisam imao pojma tko su oni, a potom mi je netko šapnuo: ‘To je Nirvana. Ti si Kurt.’ Nisam mogao vjerovati,' kazao je McCartney

NEW YORK - Danas navečer održat će se humanitarni koncert za žrtve uragana Sandy, na kojem će po prvi put nakon smrti Kurta Cobaina nastupiti bend Nirvana. Umjesto Cobaina, za ovu priliku mikrofon će u ruke preuzeti - Paul McCartney.

Slavni član Beatlesa surađivao je u tajnosti s preživjelim članovima Nirvane, basistom Kristom Novoselicem i sadašnjim pjevačem Foo Fightersa Daveom Grohlom, te su zajedno pripremili novu pjesmu koju će izvesti na večerašnjem koncertu. Novoselic i Grohl nisu zajedno nastupili već 20 godina.

Grohl je navodno nedavno pozvao McCartneyja da se pridruži ‘nekim njegovim frendovima da jammaju’. McCartney je pristao, i ubrzo je svirao uz Grohla na bubnjevima, Novoselicem na basu i gitaristom Pat Smearom, koji je svirao na turnejama Nirvane u zadnjim mjesecima benda.

- Nisam imao pojma tko su oni, rekao je McCartney.

- Govorili su kako je super što su ponovno zajedno, a ja sam rekao ‘Što? Niste svirali zajedno svo to vrijeme?’ Potom mi je netko šapnuo: ‘To je Nirvana. Ti si Kurt.’ Nisam mogao vjerovati, kazao je McCartney.

Koncert će se održati na Madison Square Gardenu u New Yorku, a nastupaju i Rolling Stonesi, Jon Bon Jovi, Eric Clapton, Billy Joel, Bruce Springsteen i Kanye West.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:43