RAT VODITELJA

Odlazi Conan O’Brien, vraća se Jay Leno

FILE - In this Aug. 5, 2009 file photo, Jay Leno speaks during the panel for "The Jay Leno Show" at the NBC Universal Television Critics Association summer press tour in Pasadena, Calif. (AP Photo/Matt Sayles, file)
 AP

ZAGREB - Bitka između Jaya Lenoa i Conana O’Briena oko večernjih termina njihovih emisija na televizijskoj mreži NBC vjerojatno je bila uzaludna, jer je postalo očito da te emisije više ne uživaju toliku gledanost kao prije 10 godina. O’Brien je zbog nesuglasica sa šefovima na NBC-ju prije par dana odradio svoj zadnji “The Tonight Show”, 10 godina prije nego što je bilo planirano.

Zbog sve bržeg razvoja interneta i kabelske televizije izbor “noćnih ptica” u kasnim satima više nije ograničen samo između dvije televizijske mreže i njihova “The Tonight Showa” ili “Late Showa”. Sukladno tome broj oglašivača se smanjuje, a troškovi produkcije rastu.

Conan O’Brien vodio je show “Late Night” od 1993. do 2009. na NBC-u, a preuzeo ga je od Davida Lettermana, koji je prešao na konkurentsku mrežu CBS i počeo voditi njihovu emisiju “Late Show”, a koji se prikazivao u istom terminu kao “The Tonight Show” voditelja Jayja Lenoa.

Zbog loše gledanosti obojice voditelja NBC je odlučio Lenoa vratiti u večernji termin, a da se O’Brienov “Tonight Show” prvi put u povijesti emitira poslije ponoći. O’Brien nije htio pristati na te uvjete, pa mu je NBC isplatio odštetu od 33 milijuna dolara. Zadnja emisija Conanova “Tonight Showa” emitirana je u petak, a od polovice veljače u voditeljsku stolicu vraća se Jay Leno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:01