ZAJEDNIČKO SLAVLJE?

OBLJETNICA OLUJE Nema proslave u Čavoglavama, Thompson pjeva u Kninu!

 Jakov Prkić/Cropix

Tisuće ljudi koji obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja slave u Čavoglavama, ove godine, prigodom 20. godišnjice te operacije, pozvani su da dođu na središnju državnu proslavu u Knin, piše Slobodna Dalmacija.

Prošlih godina između proslava u Kninu i Čavoglavama razvio se pravi rivalitet pa su ujutro u Knin dolazile brojne delegacije i braniteljske udruge, dok su u večernjim satima u Čavoglavama bila organizirana prava pučka zabava s desecima tisuća posjetitelja.

Međutim, ove godine bi se proslave mogle povezati.

Naime, fra Ilija Mikulić, župnik Kljaka, župe kojoj pripadaju Čavoglave, na župnoj internetskoj stranici uputio je poruku javnosti:

“Poštovani prijatelji! Zahvalni Bogu na daru slobode, braniteljima na žrtvi u ostvarenju tisućljetnog sna neovisne države Hrvatske, a prigodom dvadesete obljetnice proslave veličanstvene pobjedničke vojno - redarstvene akcije Oluja te duboko promišljajući izazove vremena, odbor za proslavu Dana Pobjede - Čavoglave poziva sve prijatelje, posjetitelje, ljude dobre volje da se ove godine povodom velike obljetnice okupimo u zajedništvu i radosti u kraljevskom gradu Kninu.

Svojim dolaskom budimo svjedoci zahvalnosti i snage u očuvanju spomena na dane ponosa i slave.

U ime odbora za proslavu Dana Pobjede u Čavoglavama, Fra Ilija Mikulić”, navodi se u poruci.

Vijest o tome prenio je na svom Facebook profilu i alfa i omega čavoglavske proslave Marko Perković Thompson, poručivši: “Svojim dolaskom budimo svjedoci zahvalnosti i snage u očuvanju spomena na dane ponosa i slave”, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:57