MILINOVIĆEV PLJESAK

'Novac smo dobivali i prije nego što je ministrova kći pjevati kod nas'

U Ministarstvu zdravstva tvrde kako je financiranje udruge odobrio bivši ministar dr. Neven Ljubičić

ZAGREB - Kći prvog čovjeka hrvatskog zdravstva Darka Milinovića nikada neće biti sigurna je li pobjedom na festivalu Prvi pljesak uistinu krenula stopama Zdenke Vučković ili je tome pridonijela velikodušna gesta teška 20.000 kuna kojom je Ministarstvo zdravstva poduprlo sporni festival na kojemu je Mirna Milinović pobjednica već drugu godinu zaredom.

Naime, na stranicama udruge Mladi pjevaju, koja je ujedno i organizira festival, a čija je članica Mirna Milinović, Ministarstvu se udruga zahvaljuje na najvećoj donaciji ”s posebnom pažnjom ministra Darka Milinovića“.

Hvatanje za slamku

Iako u Ministarstvu tvrde kako je financijska pomoć za organizaciju projekta “Prvi pljesak“ krenula još 2007. za vrijeme mandata dr. Nevena Ljubičića, predsjednik udruge Antun Smiljanić ne krije kako su kontaktirali ministra Milinovića, upravo zbog njegove kćeri, a ne dr. Ljubičića. Naime, festival Prvi pljesak je, prema Smiljanićevim riječima, aktiviran 2007. od kada se pokušavaju, na različite načine, probiti.

- Bez obzira na naš trud, očito hrvatsko kod nas nije in. Ne podupire nas Ministarstvo kulture koje bi trebalo, a prošle godine na festivalu je nastupala kći Darka Milinovića pa se u takvim trenucima hvataš za slamku te smo nazvali Ministarstvo zdravstva. Ona je i pobijedila na festivalu dvije godine zaredom. Mi smo neprofitna udruga i 20.000 kuna, koliko smo od Ministarstva dobili, puno nam je značilo. Bilo bi dobro da uđemo u stalni sustav financiranja, a ne da neprestano nekoga moramo moliti- tvrdi Smiljanić.

Smiljanić napominje da je ministrova kći pobijedila prema izboru stručnog žirija, a pravo glasa ima i publika.

Bacanje loptice

Ministarstvu zdravstva sve prebacuje na dr. Nevena Ljubičića koji je navodno prvi odobrio financijsku pomoć festivalu. - Povjerenstvo za udruge Ministarstva zdravstva pozitivnim je ocijenilo projekt udruge Mladi pjevaju s obzirom na to da se radi o aktivnostima kojima se potiče rad s djecom i mladima - tvrde u Ministarstvu.

Udruga: Mirna Milinović je osvojila nagradu publike



Udruga Mladi pjevaju uputila je ispravak netočnog navoda u kojemu tvrdi da ni su kontaktirali ministra Darka Milinovića zbog nastupa njegove kćeri već stoga što je održavanje ovogodišnjeg „Prvog pljeska“ bilo upitno.

Ističe se da je odluku o financijskoj pomoći za "Prvi pljesak" donio 10. listopada 2007. tadašnji ministar Neven Ljubičić.

Također se dodaje da nije točno da je Ministarstvo zdravstva financiralo festival, već ga je simbolično sufinanciralo.

U priopćenju, koje potpisuje profesor Antun Smiljanić, naglašava se da je prvo mjesto i nagradu žirija u dobnoj skupini od 15 do 25 godine osvojila Ivana Brkašić, a prvo mjesto publike u dvorani svene 'Vidra“ Mirna Milinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 00:21