PJESMA EUROVIZIJE

NINA KRALJIĆ 'Voljela bih Hrvatsku na Eurosongu prezentirati kao Doris s Marijom Magdalenom. To su, doduše, bila i druga vremena i prilike...'

 Goran Mehkek/EPH

Velika mi je čast predstavljati vlastitu zemlju na tako prestižnom, velikom natjecanju poput Eurosonga.

Samom nastupu pristupit ću tako što ću dati sve od sebe i koncentrirati se na kvalitetu izvedbe kako bismo se promovirali u najboljem mogućem svjetlu, kaže Nina Kraljić, naša ovogodišnja predstavnica na Eurosongu koji će se u svibnju održati u Švedskoj.

Intrigantna pjesma

Pjevačica iz Lipovljana, koja se preselila u Zagreb nakon što je lani postala pobjednica prve sezone showa “The Voice”, nastupit će u prvom eurovizijskom polufinalu 10. svibnja. HRT, čiji su urednici u dogovoru s Universal Musicom odabrali Ninu za ovo natjecanje, smatra da ćemo Ninu sa zasad nepoznatom pjesmom, koju opisuju kao intrigantnu i prikladnu za njezin glas, čuti i u finalu Eurosonga 14. svibnja u Stockholmu.

- Pjesma će biti u mom stilu, u kombinaciji s modernim prizvukom - najavljuje 23-godišnja Nina čiju ćemo eurovizijsku skladbu prvi put moći čuti 9. ožujka na HRT-u.

- U Universal Musicu iznimno smo sretni i ponosni što će Nina Kraljić zastupati Hrvatsku na Eurosongu. Ona je već osvojila srca ljudi tijekom showa ‘The Voice’ i vjerujemo da će svojim izvanrednim glasom i izvedbom zadiviti i Europu i publiku Eurovizije. Svjesni smo da Eurosong nije samo natjecanje najljepših glasova.

Želi ostaviti dojam

Naš tim, koji ima iskustva i priznanja s Eurovizije, u suradnji s HRT-om i samom Ninom odabrao je pjesmu za koju vjerujemo da će ostaviti trajni dojam među eurovizijskom publikom - kaže Nina Meden iz Universal Musica.

Nina Kraljić, koja je kao curica pratila Eurosong, smatra kako ne postoji formula koja jamči uspjeh na tom natjecanju jer je za dobar plasman potrebno poklapanje mnogo faktora. Od naših dosadašnjih eurovizijskih nastupa, najradije pamti onaj Doris Dragović iz 1999. godine u Jeruzalemu.

- Pjesma ‘Marija Magdalena’ u izvedbi Doris Dragović definitivno mi je naša najreprezentativnija pjesma na Eurosongu. Bio je to vrlo kvalitetan nastup. To su, doduše, bila i druga vremena i prilike, ali mislim da bi ta pjesma i sada na Eurosongu prošla veoma dobro - ističe Nina koja priznaje kako ni u najluđim snovima nije zamišljala da će u manje od godinu dana, koliko je prošlo od njezine pobjede u HRT-ovu showu na koji je došla kao talentirana, ali javnosti nepoznata djevojka, danas imati priliku za nastup na Eurosongu i tri nominacije za Porin.

- Nisam se tome nadala. Prva nit vodilja u svemu što radim je kvalitetan nastup, puno truda i rada, a sve ostalo što dođe, poput priznanja, nominacija i nagrada, samo mi je dodatna motivacija. Sretna sam i zahvalna što me prepoznala publika i glazbena struka. Nadam se da će se uspjesi nastaviti - priželjkuje Nina koja priprema svoj album prvijenac.

Ljubav prema etnu

- Radujem se albumu na kojemu marljivo radim. Želja mi je prikazati se publici i vlastitim autorskim radom, stoga će na albumu biti barem dvije moje autorske pjesme u stilu onoga što je publika mogla čuti u prvom singlu ‘Zaljuljali smo svijet’.

Kroz show ‘The Voice’ mogla se osjetiti moja ljubav prema etno i world music glazbi pa ću, kao i uvijek, ostati dosljedna sebi i nastaviti njegovati taj izričaj - kaže naša eurovizijska predstavnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:19