BISTRA I ZGODNA

NATALIE PORTMAN POZIVA MLADE DJEVOJKE DA SE BAVE ZNANOŠĆU 'Radije bih bila pametna nego filmska zvijezda'

LOS ANGELES - Natalie Portman i Marvel udružili su se kako bi potaknuli generaciju mladih djevojaka da se više bave znanošću.

Inspirirani likom Jane Foster, astrofizičarke koju je u Thoru glumila Portman, organizirali su natjecanje ‘Ultimate Mentor Adventure’, u kojem pružaju mladim djevojkama mogućnost da se upoznaju sa najuspješnijim ženama u polju znanosti, tehnologije, inžinjerstva i matematike (tzv. STEM).

Od djevojka se traži da intervjuiraju jednu uspješnu ženu iz STEM polja u svojem rodnom gradu, te da pošalju 5-minutni video o sebi. Pobjednice natječaja upoznati će neke od vodećih svjetskih stručnjakinja u STEM polju, te će biti pozvane na premijeru filma Thor: The Dark World u Los Angelesu 8. studenog ove godine.

Portman je u svijetu slavnih poznata kao jedna od rijetkih glumica koja je uspješno studirala uz rad, te je diplomirala psihologiju na Harvardu.

- Nije mi bitno hoće li studiranje uništiti moju karijeru. Radije bih bila pametna nego filmska zvijezda, rekla je tada novinarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 04:30