IZGUBLJENA STATUA DORE

Na što se srozao nekad respektabilni festival: Nina nije dobila kipić Dore, a HTV nema tisuću eura za novi

Našoj ovogodišnjoj eurovizijskoj predstavnici skulpturu je, nakon što je Nina u studiju HTV-a otpjevala pjesmu "Nebo", uručila bivša urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi.
 Neja Markičević/CROPIX

Premda je od zabavne televizijske emisije u što se ove veljače pretvorio nekad respektabilan glazbeni festival Dora prošlo već pola godine, ovogodišnja pobjednica Nina Badrić još uvijek nije dobila skulpturu Dore koja joj po svim pravilima igre pripada.

Našoj ovogodišnjoj eurovizijskoj predstavnici skulpturu je, nakon što je Nina u studiju HTV-a otpjevala pjesmu “Nebo”, uručila bivša urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi.

Tko je uzeo Doru?

Pjevačica je potom svoju Doru odložila, a statua se potom u sveopćem metežu i čestitanju izgubila. Da doma ide praznih ruku Nina je shvatila pola sata kasnije, a Homsi joj je kazala da ne brine jer će joj, ako se skulptura ne pronađe, HTV dati novu. Otad su se smijenila dva godišnja doba.

- Točno je da je nemam - kaže Nina, dok Elizabeth Homsi objašnjava: - Izgubljenu Doru naknadno nismo uspjeli pronaći, a kako sam ja svjesna da ta nagrada svim pjevačima, pa tako i Nini, mnogo znači, obećala sam našoj predstavnici da ćemo joj uručiti novu skulpturu.

Novac su potrošili

Međutim, novac za izradu nove Dore u sklopu predviđenog budžeta potrošen je na organizaciju tog projekta - tumači Homsi.

Je li moguće da je javna televizija u tolikoj krizi? Jer, Ivica Propadalo, autor Dore otkriva kako izrada skulpture stoji otprilike 7000 kuna.

- Bože, nisam znao da HRT-ovci tako loše stoje. Tim više što ih financiraju njihovi pretplatnici. Ali, ako je to tako, ja ću ih spasiti! Doma imam autorski primjerak Dore, a kako bih pomogao HRT-u, taj ću svoj primjerak pokloniti mojoj dragoj prijateljici - obećava Propadalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:16