NOVI GOST

Morgan Freeman zbog Nelsona Mandele ovo ljeto u Dubrovniku

 AFP

Jedinstvena filmska manifestacija Dubrovnik Film Meeting koju grupacija Adriatic Luxury Hotels već nekoliko godina organizira s najutjecajnijim i najprestižnijim regionalnim filmskim festivalom Sarajevo Film Festivalom te u suradnji s magazinom Gloria , ponovno će u Dubrovnik dovesti svjetski poznatog glumca.

Ove godine počasni gost petog jubilarnog izdanja DFM-a je poznati Morgan Freeman , koji će u Dubrovniku predstaviti svoje posljednje filmsko ostvarenje Invictus.

Freeman je u Invictusu, redatelja Clint Eastwooda, utjelovio ulogu predsjednika Južnoafričke republike Nelsona Mandele, koja mu je donijela četvrtu nominaciju za Oscara, te niz drugih značajnih priznanja, ali i sjajnih kritika.

Ovogodišnji Dubrovnik Film Meeting, kako je poznato, održat će se 1. i 2. kolovoza na dojmljivim plažnim lokacijama Hotela Dubrovnik Palace, a spektakularni program upriličit će se i na Stradunu sa filmskom projekcijom pod zvijezdama ispred Kneževog dvora.

Dolaskom Morgana Freemana u Dubrovnik nastavlja se impresivna lista imena najpoznatijih svjetskih glumaca koji su u sklopu Dubrovnik Film Metinga posjetili Dubrovnik.

Prisjetimo se, proteklih godina gosti DFM bili su Gillian Anderson, Mickey Rourke, Steve Buschemi, Kevin Spacey, Danis Tanović...

Karizmatični glumac prepoznatljivog glasa u svojoj bogatoj karijeri ostvario je stotinjak uloga, a neke od najznačajnijih su u filmovima Noć i dan makroa (1987), Vozeći gospođicu Daisy (1989), Iskupljenje u Shawshanku (1994), koje su mu donijele i nominacije za Oscara, te svakako u Djevojka od milijun dolara (2004) za koju je i nagrađen ovim prestižnim priznanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:59