VEĆINA VOLI PLAVO

MODNI EKSPERTI 'Sanja Milanović bila je nevino seksi, Anja Šovagović avangardna, a Dubravka Šuica u sakou krotitelja lavova'

Modni stručnjaci Mija Dropuljić, Borut Mihalić i Viktor Drago ocijenili izgled dama političke scene te otkrili propuste i uspjehe
 CROPIX

Plava boja, a posebno trendovska nijansa kraljevski plave, u izbornoj noći bila je glavni odabir političarki i životnih partnerica političara. Čak pet poznatih žena nosilo je kreaciju u kojoj je plava dominirala. Sanja Musić Milanović odabrala je po mnogima najbolju haljinu - kako čujemo, kraljevski plavu haljinu dala je šivati po mjeri u Estare Cultu.

- Odabrala je neobičnu boju jer je riječ o boji koja je obilježila politički početak ove godine na predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i koja dobro funkcionira u različitim situacijama, izvedbama i estetikama. Haljina je očigledno šivana po mjeri, iako zakopčana do grla, ona u njoj zrači nevinim seksepilom. Boju nosi s lakoćom i konfrontira je s crvenim ružem, koji odlično pristaje uz njezin prirodni make up - kaže poznati stilist Borut Mihalić.

- Njezina haljina bila je pravo osvježenje u izbornoj noći. Ovo je dokaz da se žene u politici ne trebaju bojati boja - slaže se i Mija Dropuljić, glavna urednica portala Fashion.hr.

- Naše političarke i dalje teško izlaze iz monotone uniformiranosti, iz viđenih kompletića, te zato često djeluju staromodno i turobno - kaže.

Predugački rukavi

Viktor Drago, organizator Cro-A-Portera, smatra kako izbor odjeće za političarke nije baš jednostavan.

- Prije svega treba razlučiti kakva je prigoda. Ako je to radni dan, onda je to poslovna prigoda, nikako svečana, pa samim time takva odjeća nije baš dobar izbor jer pokazuje nepoštivanje prema biračima i ostavlja dojam nezainteresiranosti - kaže Drago, dodajući da su sukladno odijevanju bitne i manire, jer nijedno odijelo neće sakriti vašu nekulturu.

Drago smatra da je jedan od prihvatljivih stajlinga bio onaj Vesne Pusić.

- Podsjeća na stil Diane Keaton koji je uvijek pomalo androgen, ali bi možda odabir košulje umjesto dolčevite bio bolji za samu prigodu - kaže.

No, modni odabir Dubravke Šuice nije ga baš oduševio.

- Sako pomalo podsjeća na odijelo krotitelja lavova, što ne priliči prigodi - komentira, a Borut Mihalić smatra da je sako apsolutno neprikladan njezinoj građi.

I Mihalić također ističe modnu osviještenost Vesne Pusić.

- Onakao da kazuje kako žena ponekad mora pribjeći mimikriji i odjenuti ‘muške odjevne predmete’, u ovom za nas u Hrvatskoj pretežno muškom političkom svijetu - kaže Mihalić.

On također smatra da je Anja Šovagović pretjerala sa svime - od frizure do detalja - te da bi njezin stil bio odličan izbor za neko slavlje ili svečani događaj.

No, Mija Dropuljić misli da se Anja Šovagović posebno istaknula svojim outfitom koji je bio najavangardniji u izbornoj noći.

Pomak Živog zida

- Koliko god kombinacija bila neobična, Anja je vješto balansirala između upečatljivih komada te nije pretjerala. Njezin stajling dokaz je da definitivno ne moramo nositi klasične komade - zaključuje. Također smatra kako su Ingrid Antičević Marinović i Mihaela Varga (Živi zid) pokazale kako očekivanu uniformiranost možemo osvježiti i ne izgubiti ženstvenost.

Prema riječima Viktora Drage, članovi Živoga zida napravili su najveći modni pomak od prošlih izbora. Njime su pokazali ozbiljnost i poštivanje prema biračima. Ipak, njegova favoritkinja je atletičarka Sandra Perković čiji je izgled, kaže, za svaku pohvalu.

- Vladimira Palfi odabrala je lijepu haljinu, no ona krojem ne laska njezinoj figuri, posebice ako se pritom nazire donje rublje, koji radi siluetu koju ne želimo. Mihaela Varga zna da su bluze čiji je ovratnik ukrašen vrpcom ove sezone must have - govori Mihalić.

Prve pogreške

- Da ne treba uvijek birati takozvane neboje, pokazala je Milanka Opačić koja se odlučila za haljinu hrvatske dizajnerice Aleksandre Dojčinović. Ovaj model haljine izvrstan je odabir jer ne naglašava liniju tijela, što veliki broj političarki mudro izbjegava. Pohvala ide crnim gležnjačama sa zlatnim detaljem - kaže Mija Dropuljić. No, Viktor Drago smatra da je ova haljina, iako političarki dobro stoji, preležerna za prigodu.

Sve troje komentatora smatra da je najviše promašila političarka s liste Mosta.

- Iris Ukić Kotarac je mlada žena u politici, koja je modno nespremna dočekala ove izbore. Zamjeram joj odabir maskirne haljine. Takav dezen ne koristi se u politici, osim ako nismo u ratu. Kožnata jakna primjerenija je za odlazak u diskoklub nego za druženje sa stranačkim kolegama - govori, pak, Borut Mihalić koji je komentirao i outfit Josipe Rimac.

- Haljina i sako tričetvrt rukavića ukrašen decentnim paspuliranjem plave boje. Cipele su kupljene s namjerom da pašu uz ovaj kompletić. I dok je jaknica dobra, mladenačka, odabir čarapa je pogrešan - objašnjava.

Svi naši komentatori slažu se da se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odjenula prikladno i ostala dosljedna svojem stilu - izborom boje pokazala je svoje opredjeljenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 01:32