MISS HRVATSKE I SLAVONIA BAND

Miss Ivana Vasilj za spot tamburaša glumila snašu

 Damir Glibušić/Cropix

ILOK - Unatoč temperaturi koja se na istoku Slavonije u utorak kretala blizu ništice, atraktivna lokacija ladanjskog imanja Principovac ponad Iloka, okružena vinogradima, bila je mjestom snimanja spota za posljednji singl Slavonia banda. Promrzle tamburaše iz Đakova, uz upute trenutno jednog od najtraženijih domaćih redatelja, Darka Drinovca, hladnoća nije spriječila da na otvorenom zapjevaju “Zlatna polja”. Pjesma je to koju je za njih, dobrim dijelom i biografski “o kući punoj dice, uz tamburice, i tamburaša kojeg nikad nema kod kuće”, priznaju Đakovčani, napisao Boris Đurđević, pomalo u ozračju Colonije. Zato za pjesmu koju su prvi put izveli na nedavnom festivalu u Požegi kažu da je, zapravo, pop-tamburaška.

Đurđević potpisuje i sve pjesme s njihova novog, sedmog albuma koji će, najavljuju, donijeti osvježenje u tamburaškoj glazbi i već “na prvu” osvajati slušatelje.

- Tom pjesmom, a i cijelim novim albumom, napravili smo iskorak. Pjesme će zvučati ‘pitkije’, bit će malo drukčije od uobičajene tamburaške glazbe - bio je tajnovit vokal Slavonia banda, Branko Ilakovac.

Aktualna Miss Hrvatske, 21-godišnja Ivana Vasilj, dijelom je spota na ideju redatelja Drinovca, a đakovački tamburaši slažu se da je zlatkosa misica uspješno dočarala slavonska “zlatna polja”.

- Radimo ljubavnu sekvencu u životu jedne žene o kojoj govori odlična Borisova pjesma u stihovima ‘Ljubi mene, vilo moja’. Spot je protok jednog dana u kojem se susreću muškarac i žena, ali uz odmak od klasične tamburaške priče. Želimo kontrast između tradicionalnog izgleda slavonskih tamburaša i djevojke koja nije snaša već dolazi iz urbane sredine, s modernim aranžmanom - objasnio je redatelj Drinovac. Spot će se moći vidjeti za 15-ak dana jer ekipa radi, otkrivaju, i na dodatnim “trikovima”.

Mladoj misici, iako joj je snimanje spota prvo takvo iskustvo, svidjela se tamburaška ljubavna priča pa u oskudnoj odjeći pred kamerama nije dala naslutiti hladnoću kišnog dana.

- Rado sam opet došla u Ilok, gdje je za mene sve i počelo. Tu sam pobijedila na izboru za Miss Hrvatske - kaže Ivana Vasilj koja se u petak, sa 18 haljina u kovčegu, sprema poletjeti u London i potom u Južnu Afriku, u Johannesburg, na izbor Miss svijeta.

- Uzbuđena sam, bit će to prelijepo iskustvo, no u konkurenciji 120 djevojaka iz cijelog svijeta ne znam što bih očekivala. To mi je novo iskustvo i uživat ću - zaključuje lijepa Miss Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 02:50