GLAZBENA LEGENDA

Mišo: Nikad nisam dobio ni suhu smokvu, a stan od Zdravka Mamića mi je velika čast

Pjevač podsjeća da je preživio infarkt srca, ali da je njegovo srce ostalo isto. ‘Sve dok kuca, kucat će za Hajduk! A kucalo je i prije negoli se Hrvoje Maleš uopće i rodio’, poručuje

ZAGREB - Srce me boli kad vidim i čujem ova prepucavanja između Hajduka, Hrvoja Maleša i Torcide s jedne, te Dinama, Zdravka Mamića i Bad Blue Boysa s druge strane.

O tome sam prvi put javno progovorio u razgovoru za Globus prije dvadesetak godina kada sam poručio Zagrepčanima da mirno mogu doći u Split i zabranio Dalmatincima da ih tuku i bacaju u more automobile sa zagrebačkim registracijama.

Te poruke sam otada nastavio ponavljati na doslovno svakom svom koncertu. Svaki put sam publici naglašavao kako nije u redu da se pripadnici Torcide i Bad Blue Boysa međusobno mlate.

Ali, uzalud. Stalno netko potencira te sukobe. Ljut sam na Maleša koji ovako diže tenzije između dva kluba. Je li se taj momak ikad zapitao kamo to vodi i je li mu ovakva situacija potrebna? - pita se Mišo Kovač iz Krapinskih Toplica u kojima provodi vrijeme na terapiji nakon što je pretrpio infarkt i operaciju srca tijekom koje su mu liječnici ugradili tri premosnice.

Poruka lažljivcima

Legendarni pjevač u toplicama ostaje još dva tjedna, a nakon toga slijedi kućni oporavak. Uz njega je u Krapinskim Toplicama sve vrijeme njegova vjerna supruga Lidija, koja bdije nad Mišom, koji se pomalo oporavlja od svega što je preživio posljednjih mjeseci.

- Miši je u ovim trenucima najviše potreban mir. Još uvijek je slab od svega što mu se dogodilo, još uvijek moramo paziti na njegovo zdravlje, a najmanje što mu treba je da se zbog bilo čega uzrujava - upozorava Lidija Kovač.

No, Miši je teško ne uzrujati se kad u novinama pročita vijest o tome kako ga je Zdravko Mamić oteo Hajduku, kako ga je ovako slabog zaveo da nakon sedamdeset godina života počne navijati za Dinamo ponudivši mu zauzvrat da će mu kupiti stan u Šibeniku.

- Mišo Kovač nikad nije bio na prodaju! Ovakve gluposti o meni lansiraju ljudi koji, za početak, dobro znaju da se nalazim na oporavku i da još uvijek nisam u punoj snazi. Računaju upravo na moju slabost i na to da im neću odgovoriti. Uz to, u prvi plan guraju prljave laži o meni i Mamiću, ne bi li interes javnosti odvukli s loše igre Hajduka. No, preračunali su se! Svim tim lažljivcima javno poručujem da ja jesam preživio infarkt srca, ali da je moje srce ostalo isto. Sve dok kuca, kucat će za Hajduk!

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:59