KRALJ POPA NAJBOGATIJI

Michael Jackson zaradio više od svih pokojnih legendi zajedno

Kralja popa na listi prati popularni Elvis Presley koji je bio otac Jacksonove prve supruge
 SIPA

Magazin Forbes objavio je novu listu najbogatijih pokojnih zvijezda, a prvo je mjesto i ove godine zauzeo prerano preminuli kralj popa Michael Jackson, koji je sa čak 275 milijuna dolara, zaradio više od preostalih 12 slavnih pokojnika zajedno. Karizmatičnog pjevača na listi slijedi još popularniji glazbenik, ujedno i otac Jacksonove prve supruge, Elvis Presley, čije je ime u razdoblju od 12 mjeseci zaradilo 60 milijuna američkih dolara.

Razni autori

Popularni spisatelj J.R.R. Tolkein, tvorac serije romana “Gospodar prstenova”, u protekloj je godini zaradio čak 50 milijuna dolara, čime je na listi stao uz bok neprežaljenim glazbenim imenima, a slijedi ga jedan od najpoznatijih autora crtića, Charles M. Schulz sa 33 milijuna dolara. Slavni “Beatle” John Lennon, koji bi danas imao 70 godina, zauzima četvrto mjesto s tek 17 milijuna, a također visoko peto mjesto zauzima književnik Stieg Larsson, koji je preminuo 2004., prije objave svoje trilogije “Millennium”, prodane u milijunima primjeraka, što mu je u protekloj godini donijelo 15 milijuna dolara.

Bizarna lista

Na ovogodišnjoj listi, koja inače nosi predznak bizarna, slijede ih američki spisatelj Theodor Geisel, koji je od prodaje svojih publikacija u protekih 12 mjeseci zaradio 11 milijuna dolara i znanstvenik Albert Einstein s 10 milijuna dolara, a pozamašne svote zaradili su i Richard Rodgers i Jimi Hendrix.

Top lista najbogatijih:

1. Michael Jackson

2. Elvis Presley

3. J.R.R. Tolkien

4. Charles Schulz

5. John Lennon

6. Stieg Larsson

7. Dr. Seuss (Theodor Geisel)

8. Albert Einstein

9. George Steinbrenner

10. Richard Rodgers

11. Jimi Hendrix/Steve McQueen

12. Aaron Spelling

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 23:16