POP KRALJICA

MADONNA OŠTRO OSUDILA RUSE: 'Oslobodite 30 članova Greenpeacea i vratite ih kući'

Madonna se putem Twittera pridružila poznatim pjevačima, glumcima i političarima koji su izrazili potporu tridesetero aktivista Greenpeacea, koji su zatvoreni u Rusiji zbog mirnog prosvjeda na Arktiku
 Getty / Wikipedia

MOSKVA - Madonna se pridružila slavnim osobama i uglednicima iz svijeta koji zahtijevaju da se na slobodu pusti trideset članova posade Greenpeaceova broda koji su već dva mjeseca u zatvoru u Rusiji nakon prosvjeda protiv naftnih istraživanja na Arktiku.

"Tih trideset ljudi u zatvoru je u Rusiji jer su organizirali mirne prosvjede na Arktiku! Neka se i vaš glas čuje. Vratite te ljude kući!", rekla je američka kraljica popa u poruci koju je Greenpeace u petak kasno navečer postavio na Twitteru .

Madonna je sa svojih koncerata u Rusiji i ranije slala političke poruke. Tako je lani na koncertu u Moskvi pozvala na oslobađanje članica skupine Pussy Riot koje služe dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog prosvjeda protiv Putina.

Madonna se tako putem Twittera pridružila poznatim pjevačima, glumcima i političarima koji su izrazili potporu tridesetero aktivista Greenpeacea, neovisne organizacije koja se bori protiv onečišćenja Zemlje i njezine atmosfere, među kojima su bivši Beatles Paul McCartney, francuska glumica Marion Cotillard i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Trideset članova posade Greenpeaceova broda Arctic Sunrise koji su u rujnu uhićeni nakon prosvjedne akcije na naftnoj platformi na Arktiku, premješteni su u utorak iz Murmanska u Sankt Peterburg, gdje u pritvoru čekaju suđenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 00:11