NAKON SMRTI

LJUBAVNI TROKUT I MISTERIOZNA ŽENA Cure detalji iz tajnog dnevnika pokojnog Philipa Seymoura Hoffmana

Glumac Philip Seymour Hoffman preminuo je prošlog tjedna, a njegovo tijelo pronašli su prijatelj i osobna asistentica. Philip je najverojatnije umro od predoziranja, a na njegovoj ruci još uvijek je bila igla s drogom kad je pronađen mrtav.

Vijest je to koja je šokirala njegovu obitelj, prijatelje i kolege, a između ostalog i dugogodišnju partnericu Mimi O'Donnell s kojom je dobio i troje djece.

Nakon što je ustanovljena smrt slavnog glumca, policija je pretražila stan u kojem je pronašla velike količine droge, ali i dva mala dnevnika. U svojim zabilješkama Hoffman je pisao kako se našao zarobljen u osjećajima između dvije žene, točnije između Mimi i nepoznate osobe. Afera s misterioznom ljubavnicom najvjerojatnije ga je dovela do toga da ga je Mimi izbacila iz kuće tri mjeseca prije smrti.

U dnevniku je pisao i o svojoj dugogodišnjoj borbi s 'demonima', ovisnostima o narkoticima te kako se borio s krizama dok je prošle godine bio na odvikavanju od heroina.

Američki mediji nagađaju kako je Philip bio pod utjecajem droga dok je pisao dnevnike upravo zbog načina kako su neuredno napisane njegove bilješke te kako s jedne teme prelazi na drugu.

'Bila je to struja svijesti i teško je sve pratiti. U jednoj rečenici govori o Franku koji uvijek duguje neke novce, a na drugoj strani piše o 15-godišnjakinji iz Teksasa', otkriva bliski izvor.

Prijatelj optužen da mu je davao drogu: 'To nije istina, da sam znao da se opet drogira, mogao sam ga spasiti'



Iako se nakon Philipove smrti šuškalo kako mu je drogu prodao dugogodišnji prijatelj te jazz umjetnik Robert Vineberg, on je u posljednjem intervjuu sve demantirao.

'Mogao sam ga spasiti. Da sam znao rekao bih mu da odemo na sastanak anonimnih alkoholičara. Da sam ja bio s njim, to se ne bi dogodilo, ne pod mojom stražom', prenosi Daily Mail.

Robert i Hoffman posljednjih godinu dana intenzivno su se družili, a najčešće bi vodili duge razgovore o knjigama i umjetnosti.

'Bio je normalan čovjek, nikad ne bi rekao da pripada klubu dobitnika Oscara', rekao je Robert.

Nakon Philipove smrti policija ga je uhitila zbog sumnje da mu je on prodao drogu, ali Robert im je rekao kako je glumca zadnji put vidio u listopadu, a onda je otišao na odvikavanje te nakon toga u Atlantu na snimanje filma 'Hunger Games'.

'U prosincu mi je ostavio poruku da je čist', rekao je Robert. Dodao je kako su se protiv ovisnosti borili zajedno, a ne konzumirali droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:48