PRELAZI U SVIJET MODE

Lily Allen napušta glazbu: odlazi zbog bolesti i pritiska medija

Lily nije mogla podnijeti teret javnosti koja ju je nazvala ‘problematična bogatašica’. Okreće se modi i pokreće vlastitu dizajnersku liniju
 Igor Sambolec/CROPIX

ZAGREB - Mlada britanska pjevačica Lily Allen šokirala je javnost svojim iznenadnim povlačenjem iz svijeta glazbe u trenutku kada joj je karijera krenula uzlaznom putanjom. Bez prevelikih objašnjenja autorica hvaljenog albuma “It’s not me, it’s you”, umjesto daljnjeg snimanja pjesama, u iduće dvije godine najavljuje otvorenje butika sa sestrom i pokretanje vlastite dizajnerske linije.

Zaštitno lice Chanela

Iako je Lily poznata ljubiteljica mode, što potvrđuje i njezin angažman u Chanelu kao zaštitno lice, pokretanje modnog posla ipak nije glavni razlog njezina odustajanja od “svjetala pozornice”. Pjevačica, koja je zarana počela izlaziti s pripadnicima visokog londonskog društva, “slomila se” pod pritiskom medija i javnosti, koji su je ocrtavali kao “problematičnu bogatašicu”.

Da se Lily odlučila promijeniti, dalo se primijetiti još posljednjih mjeseci, kad je se više viđalo u alkoholiziranom stanju, a postala je škrta i u davanju izjava, kojima se ponekad zabavljala i više nego svojim pjesmama.

Pjevačica je prestala pisati i svoj iznimno čitan blog, kao i javljati se putem internetske stranice Twitter.

Vjerna obožavateljima

Svoje je posljednje koncerte po Velikoj Britaniji Lily odlučila odraditi vrlo stručno pa je čak i pjevala s teškom grloboljom i temperaturom, kako ne bi iznevjerila svoje obožavatelje.

Pjevačica je napomenula da će se glazbenoj industriji najvjerojatnije vratiti za dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:24