U BORBI ZA TRON

Larisa Navojec: Kožulj je drven, Franka bez šarma, a Ana nije otmjena

 Igor Sambolec/CROPIX

Četvrta sezona HTV-ova showa “Ples sa zvijezdama” bliži se završnici, a ove subote doznat će se i imena ovogodišnjih finalista. A troje preostalih “zvjezdanih” plesača - Ana Ugarković, Franka Batelić i Gordan Kožulj - između kojih će gledatelji svojim glasovima odlučiti tko ulazi u finale, uistinu su potpune suprotnosti, kao još nikad dosad. Za najpoznatiju hrvatsku gastrostručnjakinju, 38-godišnju Anu Ugarković nikako se ne može reći da je publiku osvojila svojim plesačkim sposobnostima ili pak dubokim dekolteom, baš kao ni svojedobno Davor Gobac.

Anina simpatičnost

No Anina vrlina, koju su gledatelji prepoznali i nagradili svojim telefonskim glasovima, svakako je njezina simpatičnost. Također, iako je javna osoba, očito je da nije naviknuta na izazovne, ženstvene toalete, koje uostalom i nisu njezin odjevni stil, a zbog čega ostavlja dojam skromnosti, na koju publika kod domaćih zvijezda i nije previše naviknuta.

Gordan Kožulj pravi je pak primjer uzornog dečka, koji je nakon izuzetne sportske karijere postao stručnjak za odnose s javnošću, nedavno i direktor hrvatske plivačke reprezentacije, a u međuvremenu je zasnovao obitelj i dobio dva sina. Dok su se mediji bavili Aninim probijanjem kroz show i Frankinim desetkama, 32-godišnji Kožulj je elegantno, ali nezamjetno, iako također uz visoke ocjene, stigao u polufinale.

Mlada pjevačica Franka Batelić u “Plesu sa zvijezdama” doživjela je uistinu svojih pet minuta slave. Mediji je kuju u zvijezde, ne mogu se odlučiti je li sa 18 godina djevojčica ili žena, a svi se dive njezinom plesačkom talentu i odličnoj sceničnosti. Ako ništa drugo, ovaj je spektakl za nju ispao odličan poslovni potez jer joj se na tržištu treba uskoro naći prvi album.

Iako je sve ovo samo zabava, ipak smo za ocjenu općeg dojma troje polufinalista zamolili poznatu koreografkinju Larisu Navojec.

Najlošiji kandidati

- Gordan Kožulj mi djeluje malo previše kao štreber, predrven je. Trebao bi shvatiti da je ples prije svega zabava, a ne sport. Nedostaje mi kod njega ekspresije i emocija. Ana Ugarković nije baš koordinirana, ne djeluje ženstveno i fleksibilno. Što se tiče Franke Batelić, svi atributi su tu, ali mi nešto nedostaje, a to je vjerojatno šarm, što ne bih povezivala s njezinim godinama - gotovo je ekspresno secirala polufinaliste Larisa Lipovac. Također, prema njezinu mišljenju, ovo su najlošiji kandidati u dosadašnjim sezonama “Plesa”, a njezin je favorit - Vedran Mlikota, ali ne zato što su prijatelji.

- Moram priznati da mi nije neka fora gledati zvijezde koje već otprije imaju nekog plesnog iskustva. Daleko mi je draže pratiti cjelokupni napredak nekoga tko nikada nije zaplesao, poput svojedobno Davora Gopca, jer ovo ne bi trebalo biti u pravom smislu plesno natjecanje. Na Ani Ugarković vidi se da joj je teško, da nikada prije nije dotaknula ples, što u ljudima izaziva simpatije, a iz istog razloga je i meni najsimpatičnija od svih polufinalista - rekla je Larisa.





Gordan Kožulj: Nije lako pamtiti plesne korake

Odmah u startu, hrvatski rekorder u plivanju na 100 i 200 metra leđno Gordan Kožulj istaknuo je da je u vlastitom slučaju jako teško biti objektivan.

- Sigurno nikome nije lako pamtiti korake, pa tako i meni. Uostalom, najvažnije je da se svi dobro zabavljamo - rekao je Kožulj. Za svoju dobru fizičku kondiciju i naviknutost na treninge, koju ima kao svaki bivši sportaš, Kožulj naravno zna da su njegove prednosti. Prednost mu s druge strane nije broj noge 45, koji je njegova partnerica Ana Herceg jako često osjetila.

- Naravno da je bilo gaženja. Ne znam kako je s njom, ali izuzetno sam zadovoljan svojom partnericom Anom, koja po mom mišljenju slaže uistinu sjajne koreografije - džentlmenski je svojom prednosti Kožulj proglasio svoju tutoricu. Kaže da ne voli ovakve usporedbe, a i prognoziranja su mu vrlo nezahvalna.









Franka Batelić: Uživam u plesu i to se itekako vidi

- Jednostavno uživam dok plešem i mislim da se to vidi. Upravo tu opuštenost doživljavam kao svoju prednost, baš kao i osjećaj koji posjedujem za glazbu, zbog čega mi je lakše plesati - kaže Franka Batelić čije je izvedbe najčešće u ovoj seozni “Plesa sa zvijezdama” stručni žiri ocijenio najvišom ocjenom - desetkom. Ipak, s obzirom na njezinu mladost i energičnost, iznenadio nas je Frankin zaključak da su jedna od njezinih mana jako brzi plesovi.

- Teško mi je povezivati te korake. Kako sam vrlo brzopleta, a ujedno i nestrpljiva, ako koreografiju ne pohvatam iz prve, jako se iznerviram i želim odmah odustati, no onda stvar spasi moj partner Ištvan - kaže Franka koju inače u polufinalu, osim slow foxa, očekuje i brzi jive. Kako je s druge strane i perfekcionist, ne čudi što je Franka, od ulaska u show, izgubila dosta kilograma.









Ana Ugarković: Imam kondiciju, fali mi talenta

- Moja mana je svakako što nisam previše talentirana za ples. Kondicija mi i nije tako loša, ali kako se nikada prije nisam bavila plesom, mislim da nam treba puno više vremena za uvježbavanje koreografije nego drugima. Neki bi rekli da su tu i godine, no stvarno mislim da one nisu pretjerano važne za ovu aktivnost - smatra Ana Ugarković. A da je već od samog starta shvatila da nije talentirana za ples, možda najbolje govori zaključak do kojeg je došao njezin partner Nicholas kada su za početak samo preslušavali pjesme na koje će plesati. Tada su samo stali, uvjereni kako to nema smisla, jer neće daleko dogurati. Koja pogrešan procjena.

- S druge strane mislim da mi je prednost to što nemam što izgubiti. Show mi se učinio kao dobra prilika da probam nešto novo, pravi izazov. No nisam imala potrebu dokazivati se jer sam se već dokazala u svom poslu.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:13