SLUŽBENI POSJET

KRALJEVSKA OBITELJ U NEW YORKU Gledali utakmicu Bojana Bogdanovića i družili se s Beyonce i Jay-Z-jem

 Screenshot/YouTube

Britanski princ William sastao se u ponedjeljak ujutro u Bijeloj s američkim predsjednikom Barackom Obamom, a njegova supruga Catherine za to je vrijeme u njujorškom Harlemu posjetila centar za dječji razvoj.

No, vojvotkinja od Cambridgea i princ William našli su vremena da prije toga odu na košarkašku utakmicu Cleveland Cavaliersa i Brooklyn Netsa, u kojima igra i hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović.

Tijekom utakmice su se susreli s Beyonce i Jay-Zijem zbog čega je zavladalo je sveopće oduševljenje, a neke snimke prikazuju doslovno desetke fanova koje stoje iza kraljevske obitelji i pop senzacija te mobitelima snimaju taj trenutak.

Nakon upoznavanja pop zvijezda, vojvotkinja i princ susreli su se i s poznatim košarkašima te družili sa slavnim LeBronom Jamesom koji im je poklonio kolače i dva dresa, a jedan je namjenjen malenom princu Georgeu.

Dolazak na košarkašku utakmicu Brooklyn Netsa organiziran je zapravo zato što je NBA nedavno najavio suradnju s princom Williamom i njegovom udrugom United for Wildlife.

Nakon toga se princ uputio prema Washingtonu kako bi se sastao s predsjednikom SAD-a, Barackom Obamom.

Tu je još jednom osvojio srca brojnih fanova nakon što se ukrcao u komercijalni let u New Yorku za Washington gdje su ga opet snimili brojni putnici i fotografije objavili na društvenim mrežama.

'Jutros je naš let kasnio, a onda je u avion ušetao neočekivani gost', objavio je jedan od korisnika Twittera.

Obama je princa primio u Ovalnom uredu, no nisu održali konferenciju za novinare. Posljednji su se put sastali 2011. u Buckinghamskoj palači u vrijeme Obamina državničkog posjeta Velikoj Britaniji. Nakon razgovora s američkim predsjednikom William je na programu imao govor u Svjetskoj banci.

Vojvotkinja od Cambridgea posjetila je harlemski Northside centar za dječji razvoj u kojemu je, zajedno s Chirlane McGray, suprugom njujorškoga gradonačelnika Billa de Blasija sudjelovala u kreativnoj radionici. Northside centar pruža usluge obiteljima nastanjenima u visokorizičnim četvrtima, a cilj je njegova djelovanja borba protiv rasizma. Centar su utemeljili znanstvenici čija se istraživanja spominju u odluci američkog Vrhovnog suda o neustavnosti segregacije u javnim školama.

Unatoč hladnoći, više desetaka stanovnika njujorške četvrti pljeskom je dočekalo i pozdravilo princezu koja je svoj program nastavila susretom s predstavnicima britanske zajednice koji žive u New Yorku.

Willliam i Kate još u nedjelju su doputovali u prvi posjet New Yorku. Odsjeli su u hotelu Carlyle koji je bio najdraži princezi Diani, a svoj posjet planiraju do srijede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:36