PREDSJEDNIKOVE TAJNE

Kennedy Šveđanki potajno poslao 11 ljubavnih pisama

ZAGREB - Ljubavna pisma koja je pokojni John F. Kennedy pedesetih godina potajno pisao Šveđanki Gunilli von Post stavljena su na dražbu s početnom cijenom od 25.000 dolara, ali se očekuje da će postići puno višu cijenu do kraja dražbe.

John je Gunillu upoznao na francuskoj rivijeri 1953. godine, samo mjesec dana prije nego što se trebao vjenčati s Jacqueline Bouvier. Tijekom njihova poznanstva Kennedy joj je poslao ukupno 11 ljubavnih pisama i tri telegrama, s tim da je prvo pismo poslao u lipnju 1954., a zadnje u kolovozu 1955. Sada 78-godišnja Von Post ispričala je u jednom intervjuu da joj je tih godinu dana bilo najljepše razdoblje u životu, s tim da su joj najdraže uspomene na vrijeme koje su zajedno proveli u jednom dvorcu u Švedskoj 1955. godine.

Kennedy je tada već bio u braku s Jackie, a Gunilla je otkrila da iako je znala da je on oženjen čovjek, svejedno nije mogla odbiti naći se s njim i da joj uspomene na tih tjedan dana provedenih s njim nitko ne može oduzeti ni okaljati. Bivši predsjednik SAD-a tijekom svog braka s Jackie Kennedy imao je mnogo afera za koje je javnost doznala te nakon atentata na njega 1963. godine. U tadašnje vrijeme, prije njegove smrti, John i Jackie bili su najpopularniji i najskladniji par ne samo u Americi nego i u svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:44