POZNATA NOVINARKA

JOŠ JEDNA LEGENDA ODLAZI U MIROVINU Barbara Walters uskoro posljednji puta na ekranima

Američka televizijska legenda novinarka Barbara Walters posljednji puta će se pojaviti na televizijskim ekranima 16. svibnja, objavila je njezina matična kuća ABC.
 Screenshot/YouTube

Walters je bila prva žena u SAD-u koja je vodila glavne večernje vijesti a oproštajni nastup prije odlaska u mirovinu imat će na jutarnjem programu za žene "The View" kojeg je osmislila 1997. Televizijska kuća ABC navečer će emitirati dvosatni program posvećen njezinoj karijeri i životu.

"U ovom poslu imate legende, imate ikone i imate Barbaru Walters", kazao je Bob Igler, jedan od direktora tvrtke Walt Disney koja je vlasnica televizijske kuće ABC.

"Ona je rušila barijere, opirala se konvencionalnom, stvarala povijest i postavljala novinarske standarde izvrsnosti više od 50 godina. Teško je zamisliti televiziju bez nje".

Njoj u čast newyorško sjedište vijesti ABC-a nosit će njezino ime.

Walters (84) objavila je prije godinu dana namjeru da se povuče u mirovinu kazavši kako misli da je vrijeme da se povuče.

Tijekom duge novinarske karijere intervjuirala je mnoge poznate osobe iz svijeta međunarodne politike među kojima su i Fidel Castro, Margaret Thacher, Saddam Hussein i Richard Nixon kao i brojne holivudske zvijezde.

Karijeru je započela 1961. kao novinarka za jutarnje vijesti NBC-ija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:31