ZVIJEZDA LARINOG IZBORA

Jagoda Kumrić: Lani je prodavala kremice u dućanu. Danas ima dvije uloge u filmu

Zahvaljujući liku iz Larina izbora atraktivna Jagoda (20) je u samo godinu dana postala jedna od najpopularnijih Splićanki
Zagreb, 231211.Avenija Dubrovnik, Velesajam.Glumice sapunice Larin izbor, Jagoda Kumric.Foto: Biljana Gaurina / Cropix
 Biljana Gaurina / Cropix

Prije samo godinu dana Jagoda Kumrić bila je anonimna splitska djevojka koja je pomagala mami u dućanu. A onda se prijavila na audiciju za serijal Nove TV i postala Nikol Zlatar. U samo godinu dana ostvarili su se gotovo svi njezini snovi: uz ulogu u seriji dobila je i ulogu u filmu “Larin izbor: izgubljeni princ”, glavna je akterica prve hrvatske web-serije “Nikol povjerljivo”, glumi i u filmu “Soba s glasovirom” makedonskog redatelja Igora Ivanova.

Jagoda, koja na Facebooku ima više od 61 tisuće fanova, više ne može proći ulicom a da je netko ne zatraži autogram ili se ne poželi fotografirati s njom. No, njoj to nimalo ne smeta. Jer, simpatična dvadesetogodišnjakinja o tome sanjari već četrnaest godina, otkako je kao šestogodišnja curica roditeljima samouvjereno najavila da će jednog dana postati glumica koja će se okititi Oscarom.

Odskočna daska

• Uz ulogu u seriji “Larin izbor” igrate u dva filma, a uz to ste i glavna junakinja internetske serije. Može li se reći da su u 365 dana ostvareni svi vaši snovi?

- Zahvalna sam na svim prilikama i angažmanima u kojima sam uživala raditi. Što se mojih snova tiče, oni još nisu ostvareni jer njihovo puno ostvarenje tek počinje. Na sve ovo gledam kao na najbolju odskočnu dasku koja će me, naravno uz puno truda i rada, dovesti do ostvarivanja uspješne glumačke karijere.

• Prve scene “Izgubljenog princa” već su snimljene. Razlikuje li se Nikol iz serije od one što ćemo je najesen gledati u filmu još po nečem osim po boji kose?

- Naravno da se dosta toga izmijenilo. Radnja se odvija nekoliko godina kasnije, pa Nikol sazrijeva u mladu damu. Lik doživljava emotivne i karakterne promjene tijekom filma.

• Osjećate li se bolje kao plavuša ili kao brineta? Koja je prirodna boja vaše kose?

- Bojenje kose je na prvu vizualno velika promjena što se fizičkog izgleda tiče, ali osobno smatram da takve, ipak sitne promjene izgleda, ne bi trebale utjecati na to kako se ja osjećam. Prirodno sam svijetlosmeđa, godinama sam bila plavuša, ali mi se nije bilo teško naviknuti na novu boju kose jer smatram da je svaka promjena dobra.

Snimanje u Makedoniji

• Prošlog ste tjedna boravili u Skoplju. Koliko se rad u Makedoniji razlikuje od rada na hrvatskom filmu?

- Tako je, bila sam u Skoplju i mogu reći da imam samo pozitivna iskustva. Ugodno sam iznenađena. No, pravo snimanje počinje tek krajem lipnja, tako da sam imala priliku zasad raditi samo glumačke probe.

Ponovno na akademiju

• Još kao šestogodišnja djevojčica najavili ste roditeljima da ćete biti glumica kad odrastete. Što vas je privuklo svijetu glume? Tko su bili vaši glumački idoli?

- Mogu reći da me svijetu glume privuklo to što možeš biti baš sve što želiš: vatrogasac, policajac, balerina... U to doba glumački idoli bile su mi Marilyn Monroe i Meryl Streep, jednako kao i danas.

• Kakve filmove volite?

- Volim mjuzikle poput “Moulin Rougea”, volim drame i trilere. Moji najdraži filmovi su “Studengora”, “Prvi grijeh” i “Forrest Gump”, a jako volim i filmove Tima Burtona.

• Kako ste reagirali kad niste prošli na prijemnom ispitu na Akademiji dramskih umjetnosti? I hoćete li pokušati ponovo?

- Reagirala sam vrlo mirno jer sam bila spremna na to da iz prvoga puta možda neću zadovoljiti visoke kriterije. Nisam previše razmišljala o tome zašto nisam prošla jer sam bila svjesna da imam još mnogo toga na čemu moram poraditi, te sam odlučila to iskustvo shvatiti kao poticaj. I, da, sigurno ću pokušati ponovno.

Naučila biti strpljiva

• Što je najvažnije što ste u proteklih godinu dana naučili o glumačkom poslu?

- Naučila sam puno i o sebi i o glumi. Jako sam zahvalna kolegama glumcima na svim glumačkim savjetima i podršci, kao i čitavoj produkcijskoj ekipi s kojom imam priliku raditi. Naučila sam se strpljenju, toleranciji i profesionalnosti, a naučila sam i kako da ne budem brzopleta. Što se same glume tiče mislim da sam naučila govoriti sporije i razgovijetnije.

• U ovo vrijeme prije godinu dana bili ste anonimna splitska djevojka. Nedostaju li vam trenuci u kojima prolazite gradom neprimijećeni?

- Autogrami i fotografiranje dio su glumačkog posla, tako da to ne shvaćam kao teret. Ako ne želim da me ljudi fotografiraju, idem sporednim ulicama. Ma, vrlo je jednostavno naći mir kada vam je on potreban.

• Kad biste mogli birati kakvu biste vrstu filma u Americi snimili, tko bi u njemu glumio uz vas, kakva bi bila vaša uloga te tko bi bio redatelj?

- Željela bih glumiti u nekom filmu Tima Burtona. Bilo bi lijepo raditi s glumcima poput Nicole Kidman, Roberta De Nira i Meryl Streep. Jedan od mojih neostvarenih snova je glumiti neku povijesnu ličnost poput Coco Chanel ili Valentinu Tereškovu, a željela bih igrati i uloge iz ruskih romana: želim biti Nastasija Filipovna iz “Idiota” Dostojevskoga ili Tolstojeva Ana Karenjina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:03