TV VODITELJICA

ISPOVIJEST MARIJANE BATINIĆ Prva godina s mojom veselom kćerkicom

Njezinoj djevojčici Eni tek je četrnaest mjeseci i još nije krenula u vrtić pa se njome naizmjence bave Marijana, njezini svekar i svekrva, tata Matej, a doputuje i Marijanina obitelj iz Splita. Ena je trenutačno u fazi kad sve radi s mamom, i najviše je voli oponašati noseći njezine torbice.
 Darko Tomaš/EPH

Uz hrvatsku verziju reality showa “Big Brother” uvijek se vezivalo jedno te isto ime, ono Antonije Blaće. Prvo je bila natjecateljica, a potom kroz sve naredne sezone tog televizijskog spektakla voditeljica. Upravo zato publika je ostala iznenađena kada su s RTL-a obznanili da će devetu sezonu “Big Brothera”, koja kreće 17. travnja, voditi Marijana Batinić. Šibenčanka je tako prepustila voditeljsku palicu svojoj kolegici Splićanki kojoj sigurno nitko ne može spočitnuti da ima premalo iskustva.

Puni krug

Dapače, iza Marijane Batinić je čak 18 godina televizijskog staža, kako novinarskog, uredničkog, tako i voditeljskog. Napravila je i “puni krug” što se tiče nacionalnih televizija, startala je na HTV-u, potom prešla na Novu TV, pa se vratila na HTV, a sada već nekoliko godina surađuje s RTL-om otkako je u trećoj sezoni preuzela “Ljubav je na selu”.

- Nemam veliku tremu, makar sam je sada, kada pričamo o tome, počela osjećati - uzvraća uz smijeh 35-godišnja Marijana Batinić. No “Big Brother” kao projekt, što je manje poznato, za nju nije novitet, jer je sudjelovala u njegovoj produkciji 2011. kada se radio u Beogradu. No, bez obzira na to, na Marijani je sada zahtjevan zadatak, jer nije lako zamijeniti kolegicu čije je lice toliko obilježilo neku emisiju poput Antonijina.

- Istina, ‘Big Brother’ je vrlo dinamičan, tu su neprestana uključenja, obraćanje gledateljima, gostima. Doista je to velik zalogaj, ali nadam se da ću ispuniti sva očekivanja. Srećom, nisam baš neiskusna s projektima uživo. Radila sam Splitski festival, Porin, finale ‘Survivora’, vodila sam ‘Hrvatsku uživo’, bila suvoditeljica emisije ‘Misija zajedno’, čak sam se javljala i za HTV-ov ‘Dnevnik’.

Brbljavice

S Antonijom je pak zajedničkim snagama odradila javljanja iz Splita za emisiju ‘Dobrodošla Hrvatska’, projekt koji je RTL radio u povodu ulaska Hrvatske u EU.

- Naravno, nije baš jednostavno uskočiti nakon Antonije u ‘Big Brother’, navika je to, ali sigurna sam da bi to bilo puno teže nekome tko se pojavio relativno nepoznat nakon nje. Mene gledatelji dobro poznaju, trebam biti to što jesam, ne pokušavati biti nečija kopija, već ostati svoja, a to je savjet koji mi je dala i Antonija. Nije floskula, vjerujte to je najpametniji savjet koji vam netko može dati - brzo, bez puno suzdržavanja uzvraća Marijana. A upravo je to zajedničko tim dvjema voditeljicama, jer evidentno obje posjeduju taj pravi mediteranski temperament, a uz to su na sličan način brze i britke na jeziku.

- Pa nije slučajno da mi je među kolegicama Antonija jedna od najboljih prijateljica. Zapravo je upravo ona dosta utjecala na to da odlučim raditi BB. Nekako se sve spontano dogodilo. Kada je odlučila uzeti odmor kako bi riješila svoju zdravstvenu situaciju i pripremila se na vrijeme za jesen, nas dvije smo nagađale tko bi je mogao zamijeniti. I na kraju je stvarno pogodila da će RTL upravo mene angažirati - kaže. Ipak, za razliku od Antonije, kao natjecatelj se, kaže, ne može zamisliti u BB kući.

‘Ljubav na selu’

- Ma odmah bi me izbacili. Previše sam temperamentna za takav zatvoren prostor, a uz to sam i klaustrofobična. To je jedan od moja dva velika životna straha, a drugi je onaj od visine - odgovara.

Inače, kako je u međuvremenu angažirana i za RTL-ov projekt “10”, a još uvijek se emitira “Ljubav je na selu”, Marijanino lice često je na malim ekranima. Zato je svi pitaju, s obzirom na malo dijete, kako sve stiže. No ona objašnjava da nikada u životu nije radila manje, samo su joj se snimanja jako dobro rasporedila.

- Trenutačno mom načinu života to najviše i paše. Vratila se poslu prije nego što je Ena napunila godinu dana, ali u tih pet mjeseci snimala sam ‘Ljubav je na selu’ samo 25 dana. Kako su snimanja bila blizu Splita, povela sam Enu pa su je moji čuvali preko dana, a sa mnom u Istru išla je i moja svekrva, tako da nije bio neki prevelik problem - kaže Marijana Batinić. Zato ovim putem zahvaljuje cijeloj ekipi koja joj je omogućila da sve prođe glatko.

Novi prioriteti

Ovo je inače prva sezona “Ljubav je na selu” koju je odradila kao udana žena. Početkom prošle godine, više spontano nego planirano, udala se za svog dugogodišnjeg dečka Mateja Pašalića.

Spontano, jer sve do zadnjeg trenutka razmišljala je da li to učiniti prije ili poslije rođenja njihove kćerkice. Na kraju je doslovno preko noći odlučila sklopiti bračne zavjete, a veliko slavlje ostaviti za ljeto.

- Moram priznati da sam primijetila kako me sada percipiraju drugačije i to mi je jako čudno, ali me i zabavlja. Prvu sezonu u ‘Ljubav je na selu’ znalo se dogoditi da me kandidati škicnu, a ovu mi je pola kandidata persiralo. Nikad prije mi nitko nije rekao ‘vi’, a otkad sam se udala, većina ih to radi. Loše to djeluje na moj ego, nije mi to baš neka fora, kao da sam ostarjela preko noći - uz smijeh će Marijana Batinić.

Nakon poroda gotovo nevjerojatnom brzinom se vratila u formu. Doduše, reći će, da je tek sada uspjela skinuti tri kilograma viška, no ni s njima nije izgledala kao da je rodila prije samo malo više od godinu dana.

- Nisam se puno udebljala u trudnoći, taman koliko doktori kažu da treba. A uvijek sam mislila da ću biti jedna velika lopta. No imala sam mučnine, nisam mogla toliko jesti, pa sam školski dobila na kilaži. Kilogrami su se poslije sami istopili, ali tek prije mjesec dana vratila sam se na svoju staru liniju. Kada bi mi i druga trudnoća bila takva, potpisala bih odmah. A kad će druga? Kako ono kažu, kad Bog da. Ma zapravo, kada se muž i ja odlučimo opet krenuti ispočetka, sada nam je najljepše. Znam da će sad svi reći, kako drugi s troje, četvero djece, no ja se baš nisam savršeno snašla prvu godinu kao što sam mislila da ću se snaći - iskreno odgovara. Bila je, kaže, uvjerena, s obzirom na svoje producentske sposobnosti, brzinu i snalažljivost, da može baš sve stići. Ali kad dijete dođe, sve naučeno pada u vodu.

- Svi su mi se prioriteti promijenili, odjednom je postalo sve drugačije. I koliko god sam se trudila biti fokusirana, meni je cijeli dan to moje dijete na pameti. Desi se da se malo maknem, isključim se, sjedim, zabavljam se i odjednom mi prođe glavom - što Ena sada radi? I padne mi raspoloženje. Jedino mi je zato malo žao što nisam ranije rodila. Mislim da se ne bih toliko preispitivala da sam mlađa, a to sada radim konstantno. Jesam li dovoljno dobra mama, jesam li dovoljno dobra supruga, jesu li moje odgojne metode ispravne, hoću li zakazati... Mislim da sam ranije postala majka, ne bih se toliko mučila i brinula - zaključuje smijući se na vlastiti račun.

Vedro dijete

Kao i svi roditelji, i Marijana i Matej snalaze se s čuvanjem Ene uz veliku kombinatoriku. Njihovoj djevojčici tek je godinu i dva mjeseca i još nije krenula u vrtić, pa se Enom naizmjence bave Marijana i Matejevi roditelji, tata nakon povratka s posla, a često doputuje i Marijanina obitelj iz Splita. Ena je trenutačno u fazi oponašanja svoje mame, pa joj je sada najveća fora hodati po stanu noseći po stanu Marijanine torbice.

- Ma stvarno je odlično dijete. Moja prijateljica Lucija dala je divan opis moje kćeri - ‘ona je sretna što je došla na ovaj svijet’. Svima se smije, vedra je i presretna zbog svega što ugleda. Prvih godinu dana nije nam išlo sve po loju jer sam ja previše očekivala. Znala sam već prije sve te tehničke stvari, poput presvlačenja pelena, jer sam puno pomagala mojoj mami oko brata i sestre koja je 18 godina mlađa od mene. Ali kada imaš svoje dijete, onda si u punom smislu te riječi i odgovoran za njega. Naravno, nije baš lako, što dobro znaju sve majke, probuditi se tri puta tijekom noći, promijeniti životne navike, zaboraviti na svoje potrebe i kao rezultat tog slatkog majčinstva - uvijek biti umoran. No unatrag mjesec dana sve se promijenilo, Ena me sve više čuje, razumije, sve se nekako dogovorimo, sada se uz svoju kćer odmaram.

Nema izlazaka

Kad Matej dođe s posla, nas dvoje sjednemo na trosjed, a ona nam se, koliko god bila živahna (i do tada neuhvatljiva po kući), pridruži i pretvori u maminu i tatinu mazu. I sada je u fazi da sve radimo zajedno. Ako ja spremam krevet, ona mi pomaže, ako kuham, ona se igra u svojoj stolici i kao kuha. Sve što radim ja, radi i ona - objašnjava. Otkako ima obitelj, više je se ne može sresti u noćnim izlascima, osim ako ne odrađuje neko društveno događanje. Ono što joj je prije bilo nezamislivo, sad je najviše veseli - otići nakon posla kući. Ili se družiti sa svojim prijateljicama koje su gotovo istodobno postale mame kad i ona - glumicama Ivanom Roščić, Anom Maras Harmander, Ivom Visković... I naravno, svojom vjernom prijateljicom Petrom Nižetić, s kojom će ponovo raditi zajedno na nekom TV projektu, jer Petra je angažirana kao stilistica za “Big Brother”. A što je čeka nakon što “Big Brother” završi?

- Nadam se dugo, toplo ljeto s mojom obitelji - zaključila je kratko Marijana Batinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 00:09