FETIŠ ŽENAMA

INTIMNI SVIJET NAJSKUPLJEG BRANIČA U POVIJESTI LIVERPOOLA Novi početak obitelji Lovren

Anita Lovren prvo je malo zažalila za Southamptonom, a onda ju je uhvatila groznica ‘You’ll Never Walk Alone’: kćeri Eleni odmah je stavila u ruke navijački šal Redsa
 Facebook

I prije nego što je prošli tjedan hrvatski reprezentativac Dejan Lovren potpisao za Liverpool koji je za njega iskeširao 25 milijuna eura, najviše koliko je taj klub u povijesti dao za nekog braniča, njegova supruga Anita otkrila je na društvenim mrežama da pakira kufere. Iako su Lovrenovi u Southamptonu bili tek godinu dana, Lovrenova gospođa navikla se na tamnošnji život, te je na društvenim mrežama objavila pomalo sjetnu fotografiju iz Southamptona s idiličnom pogledom na more, jedrilice i kuće engleskog juga.

Humanitarna gesta

Uzbuđenje zbog spektakularnog transfera u Liverpool i najvijačka groznica ubrzo je, međutim, zahvatilo cijelu obitelj koja više nema vremena misliti o Southamptonu: Anita Lovren objavila je video na kojem se i njihova uskoro dvogodišnja kćerkica Elena igra s Liverpoolovim šalom, kao i prve fotografije boravka obitelji u gradu. Da se naprosto prepusti navijačkoj groznici i melodiji Liverpoolove himne savjetovao je našem reperezetativcu i njegov suigrač i prijatelj iz Sotuhamptona Jose Fonte, s kojim se nedavno Lovren fotografirao u spavaćoj sobi, diveći se Fonteovim “pločicama”. Fonte mu je još dok je igrao za Southhampton, uoči susreta Southamptona i Liverpoola, savjetovao da prije sučevog zvižduka pomno posluša “You’ll Never Walk Alone”.

O tome kako zadnja dva dana protječe adaptacija na novi klub, život, suigrače naš nam reprezentativac na žalost nije mogao ništa reći. Uz lijepe pozdrave objasnio nam je da Liverpool više ne- da da govori bez njihova odobrenja. No još je pri samom potpisivanju priznao da mu se s dolaskom u Liverpool ostvario igrački san, te da jedva čeka da izađe pred milijune navijača, koje će, obećao je, vrlo brzo uvjeriti da na travnjaku uvijek daje sto posto od sebe.

Gužva oko engleskog transfera našem nogometašu donijela je i počasno mjesto 11. najskupljeg defenzivca svih vremena, na prvo mjesto te liste ovo je ljeto došao David Luiz, za kojeg je PSG platio Chelseaju 49,5 milijuna eura. S obzirom na to da je Liverpool za Lovrena dao 25 milijuna eura, sad je egzaktno jasno zašto je trener Borussije Jurgen Klopp rekao da će pojesti metlu kad je Manchester United najavio da bi za jednog Matsa Hummelsa iskeširao “skromnih” 20 milijuna eura.

S ulaskom u liste najekskluzivnijih transfera naš nogometaš nije, međutim, zaboravio na humanost, dobrotu i empatiju. U danima kad je potpisao ugovor karijere, jedno je djetešce tek četiri mjeseca nakon svog rođenja izašlo iz bolnice. Adrian, sin Dine Kaligarića i Jadrana Malinarića, rođen je u 29. tjednu trudnoće zbog manjka plodne vode; rodio se sa 570 grama i samo 30 cm. Djetetu su bile potrebne razne skupe intervencije, rehabilitacije i operacije. U akciju prikupljanja pomoći uključila se udruga koju vodi bivši nogometaš Dejan Bošnjak, koji je objavio kako su prije nekoliko dana vidjeli nagli skok iznosa prikupljenih za Adriana, nakon što je velikodušnu donaciju uplatio Dejan Lovren.

Lovren je drugi naš igrač poslije Bišćana koji će zaigrati za Liverpool. Tamo je došao s otvorenom ambicijom da Liverpool potuče sve u Premiershipu i popne se na europski klupski tron. Svi u Liverpoolu misle da je Lovren najlukavija kupnja šefa kluba Brendana Rodgersa koji je nedavno izgubio Luisa Suareza, unatoč tome što je, kako je povjerio medijima, učinio sve što je mogao da pomahnitali “vampir” ne ode u Barcelonu za 75 milijuna funti. U euforiji oko transfera javili su se i zlobnici koji su podsjetili na Lovrenove dane u Lyonu, gdje se evidentno kao igrač mučio budući da je u tri godine tamo zaradio sedam crvenih kartona i 18 žutih.

Tetovirano društvo

Pažnju znatiželjnih i kurioziteta željnih Engleza privukle su i Lovrenove tetovaže, posebno jedna koju je uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu posvetio svojoj kćerkici Eleni, na kojoj je crtež stiska ruke odraslog muškarca i djeteta. Brojnim crtarijama po tijelu Lovren je zadnju liniju Brendana Rodgersa, gdje su također išarani Glen Johnson, Martin Škrtel, Daniel Agger, doveo do titule najtetoviranije ekipe Premiershipa.

Petog srpnja ove godine Dejan Lovren proslavio je 25. rođendan u društvu supruge i prijatelja na godišnjem odmoru; uz malu tortu i puno skromnosti koja i dalje prati mladića koji se rodio u Kraljevoj Sutjesci, u srcu Bosne gdje nije dugo ostao. Kada je susjednu zemlju zahvatio ratni vihor, njegova je obitelj otišla u Njemačku. Mama Silva i otac Saša odlučili su dječaku pružiti sigurno odrastanje, proveli su u Münchenu sedam godina, no zbog neispravnih dokumenata morali su se nakon toga vratiti. Došli su u Karlovac, gdje Dejanu nije isprve bilo lako jer nije posebno dobro pričao hrvatski. Jedva su imali za kruh, mama mu je radila za minimalnu plaću, tata nije uspijevao doći do zaposlenja.

Kad je riječ o počecima s loptom, Lovrenov je talent primijećen još u Njemačkoj, ali tek je s nekih 14 godina počeo razmišljati da je na travnjaku njegova karijera. Naime, svojedobno je priznao u jednom intervjuu da školu i knjige zapravo uopće nije volio. U osmom osnovne tražili su ga i Dinamo i Zagreb, bio je to šok za njegove roditelje. Nekako su se odlučili za Dinamo, a kako nije stanovao u Zagrebu, trebalo je dečka i na trening voziti. Već sa 16 počeo je trenirati s prvom momčadi Dinama, zatim je posuđen u Zaprešić, a u siječnju 2010. prodan je Lyonu; tada se više od 9 milijuna eura slilo na račun u Maksimiru.

Biznis s kumom

Sa sadašnjom suprugom Anitom počeo je hodati negdje 2008., imali su jedan prekid 2011., no ubrzo su se opet pomirili. Prije dvije godine u velikoj tajnosti u Zagrebu su propisali građanski brak, nakon kojeg im se rodila kći Elena, a prije godinu dana organizirali su i crkveno vjenčanje koje je bilo praćeno proslavom u hotelu Westin s tristotinjak uzvanika. Lovenov kum bio je Lovro Krčar, koji je zajedno s nogometašem sklopio i biznis: odlučili su se na avanturu lansiranja domaćeg odjevnog brend pod imenom Russell Brown. Brend se svidio i drugim hrvatskim nogometašima, Vedranu Ćorluki, Luki Modriću, Mariju Mandžukiću, Mateu Kovačiću i Alenu Halilović, koji ga rado nose, a u Russell Brownu viđen je i francuski nogometni reprezentativac Franck Ribery.

Dejan Lovren nakon mokre zabave na SP-u postao je i fetiš ženama koje se dive zgodnim nogometašima. Nakon golišavih fotografija u brazilskom bazenu, dame koje po društvenim mrežama gledaju nogometaše, bez milosti su s trona najpoželjnijih izbacile dotad neprikosnovenog Vedrana Ćorluku i postavile na njegovo mjesto Lovrena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 07:52