OTJERALI VODITELJICU

Ida Prester: Je li doista problem u stražnjici?

Šef Informativnog programa Renato Kunić retroaktivno je naredio podnošenje prijave protiv Ide Prester zbog izjava koje se nisu svidjele njezinu uredniku
 Bruno Konjević / CROPIX / CROPIX

ZAGREB - Ida Prester nije prekršila Etički kodeks HRT-a. Dapače, zbog intervjua zbog kojeg joj je otkazana suradnja u emisiji “Hrvatska uživo”, a u kojem je rekla što misli o analnom seksu i otkrila da joj se sviđao Tarik Filipović, nije zatražena ni istraga kojom bi se ustanovila eventualna krivnja, tvrdili su danas s HRT-a.

Ljutiti Kunić

- U razgovoru s voditeljicom urednik ‘Hrvatske uživo’ Velimir Đuretić skrenuo joj je pozornost na intervju koji je sadržajem neprimjeren nekome tko je angažiran u Informativnom programu javne televizije. Ukazao joj je i da se mora odlučiti između takvog javnog imidža i rada u IP-u, a nakon razgovora zaključeno je da ne postoji zajednička želja za daljnjom suradnjom u emisiji ‘Hrvatska uživo’ - objasnio je Danko Družijanić, glasnogovornik HTV-a, koji tvrdi da slučaj Ide Prester nije bio niti će biti na dnevnom redu prisavskog Etičkog povjerenstva. No, kako doznajemo, urednik Informativnog programa Renato Kunić je, znajući da je Đuretić barem proceduralno pogriješio, naredio retroaktivno podnošenje prijave protiv Ide Prester Etičkome povjerentvu. Kunić je doznavši za Đuretićev potez bio ljut obzirom da mu je nadređen, a Đuretić je odluku donio sam. Međutim, shvatio je da je istekao rok od 10 dana otkako je Ida Prester dala sporne izjave, pa se prijava više ne može niti podnijeti.

- Ne znam je li problema-tično dupe ili Tarik. Kada odrastem i pres-tanem pričati o stvarima o kojima samo ja pričam i koje samo ja radim, nadam se ponovnoj suradnji s ‘Hrva-tskom uživo’ - rekla je Ida Prester.

Zaigrala se

Mišljenja je li voditeljica povrijedila kodeks podijeljena su i na HTV-u. Većina sugovornika smatra da se zaigrala, ali i da je Đuretić pretjerao. - Mislim da Idi nije trebao otkazati angažman jer je njezina privatna stvar što, s kim i kako radi u slobodno vrijeme - rekla je Hloverka Novak-Srzić, bivša glavna urednica IP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 06:18