TRAŽI SE MODEL

HRVATSKA PONOVO ŠALJE SVOG PREDSTAVNIKA NA EUROSONG? Rezervirali smo mjesto na natjecanju, ali konačna odluka ovisi o...

 Goran Mehkek/CROPIX

Do kraja prosinca HRT će odlučiti hoće li poslati hrvatskog predstavnika na Eurosong 2016. koji će se 14. svibnja održati u Stockholmu. Iako ima još puno nepoznanica, kako nam je potvrđeno na Prisavlju, Hrvatska je rezervirala mjesto na tom najvećem glazbenom natjecanju javnih televizija. Kako nam je rečeno, jedan je od motiva veliki povratak zemalja koje su odustale od natjecanja na Euroviziji ove i prijašnjih godina. Ako se sve vrate, a rezervirale su svoja mjesta, bit će to rekordan Eurosong po broju izvođača.

Naravno, jedna od presudnijih stvari u HRT-ovoj odluci su ne samo financije, nego i hoće li naći najbolji način kako odabrati najprikladnijeg izvođača da nas predstavlja na tom natjecanju. HRT već dvije godine nikoga nije poslao na to glazbeno natjecanje. Međutim, kada su pokrenuli licencni glazbeni show ‘Voice’, pojavile su se prve najave da će to biti način da odaberu i hrvatskog predstavnika za Euroviziju jer upravo tako rade neke druge javne televizije, s obzirom na to da je velika popularnost showa.

- U slučaju da se HRT odluči da 2016. bude na Euroviziji, jedna od mogućnosti je da pošaljemo pobjednicu prve sezone ‘Voicea’ Ninu Kraljić kao našu predstavnicu. Nina je tijekom trajanja showa dobila više od milijun i pol glasova pa je njezina legitimnost neupitna. Ako se odlučimo za tu varijantu, znači da bi pobjednik druge sezone ‘Voicea’ išao na Eurosong 2017. godine - rekli su nam na HRT-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:50