'OPERACIJA HACKERAZZI'

Haker koji je objavio fotke Scarlett Johansson mogao bi dobiti do 60 godina zatvora!

Haker koji je objavio gole fotografje Scarlett Johansson ukradene sa njenog privatnog e-mail računa, mogao bi biti osuđen na 60 godina zatvora, te ga čeka i novčana kazna od 2,2 milijuna dolara
 Arhiva

Christopher Chaney, haker koji je objavio gole fotografje Scarlett Johansson ukradene sa njenog privatnog e-mail računa, mogao bi biti osuđen na 60 godina zatvora, te ga čeka i novčana kazna od 2,2 milijuna dolara, piše Daily Mail .

Chaney je jučer priznao da je provalio u e-mail račun koji je pripadao Johansson, a priznao je i devet drugih djela, koja uključuju i hakiranje e-mail računa glumice Mile Kunis i pjevačice Christine Aguilere. Uhićen je nakon godinu dana duge istrage o hakiranju slavnih osoba prozvane 'Operacija Hackerazzi'.

Tužiteljstvo ga tereti da je ilegalno pristupio računima elektroničke pošte više od 50 slavnih ljudi između studenog 2010. i listopada 2011.

Chaney se koristio javno dostupnim podacima kako bi pogodio lozinke i sigurnosna pitanja slavnih osoba, a nakon što bi ostvario pristup pošti, postavio bi sustav koji bi njemu proslijeđivao svaku zaprimljenu poruku.

Iako je priznao nedjelo i javno izrazio žaljenje zbog svojeg čina, Cheney je nastavio pokušavati provaliti u e-mail račune zvijezda čak i nakon što je svoje aktivnosti priznao FBI-u, zbog čega mu je sudac James Otero dodijelio pritvor do kraja suđenja , koji se očekuje 23. srpnja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:34