ŠANSA ŽIVOTA

GLUMICA RTL-ove SAPUNICE UŠLA U UŽI IZBOR Lijepa Jelena postat će nova Bond djevojka?

Producenti filma došli su do mene preko menadžerice iz Sarajeva. Nisam išla na audiciju, nego sam slala videomaterijale
 Bruno Konjević/CROPIX

Mlada makedonska glumica Jelena Jovanova, koju su hrvatski gledatelji upoznali kao glavnu junakinju RTL-ove prošlogodišnje sapunice “Tajna”, ušla je u drugi krug za novu Bond djevojku.

Iako je to doznala još prije nekoliko mjeseci, kada su producenti novog nastavka filma o agentu 007 zatražili od nje da im pošalje svoje videosnimke, do sada ta informacija nije bila poznata javnosti.

Skromna Jelena

Međutim, kako još do sada nije dobila nikakvu povratnu informaciju, izrazito skromna 29-godišnja Jovanova prilično je rezervirana kad je taj angažman u pitanju. S druge strane producenti još uvijek nisu odabrali glumicu koja će zaigrati uz Daniela Craiga u “Bondu 24”, kako je nazvan novi nastavak te filmske priče.

- Došli su do mene preko casting menadžerice iz Sarajeva, no vjerujem da bi mi se već javili da sam prošla dalje - odgovara Jovanova. Međutim, tek sada su se u medijima počela pojavljivati imena koja su producenti uzeli u obzir. Među prvima zvučnijim koja su “procurila” bilo je ono Penelope Cruz, koja bi u slučaju da dobije ulogu postala u svojoj 41. godini najstarija Bond djevojka u povijesti tog hit-serijala. Osim Cruz navodno je bio pozvan i supermodel Cara Delevingne, francuska glumica Lea Seydoux, zvijezda “Downton Abbeyja” Joanne Froggatt, a prema zadnjim informacijama čak i Rihanna.

I gotovo sve do sada su izjavile da “umiru” za ulogom Bond djevojke, što nije ni čudno jer ona u glumačkom svijetu uživa kultni status.

Odskočna daska

I za manje dokazana glumačka imena to sigurna je odskočna daska. Tako je bilo i u slučaju Ivane Miličević, američke glumice hrvatskog podrijetla koja je glumila u “Casino Royalu” snimljenom 2006. godine.

Strani projekti

Sudeći po trenutno raspoloživim informacijama, producenti “Bonda 24” traže djevojku svjetlije kose i stranog akcenta, a navodno su napravli i vrlo velik casting u skandinavskim državama. U svakom slučaju ako se već nisu odlučili, morat će to učiniti uskoro jer je za 6. prosinca zakazan početak snimanja. No novi film o Jamesu Bondu nije jedini strani projekt za koji je pozvana na casting.

- U ljeto prošle godine otputovala sam u London na audicije za britansku seriju ‘Utopia’ i Chanel, u međuvremenu imala sam casting i za jedan projekt i s Bradleyjem Cooperom, ali u tom trenutku već sam bila u angažmanu u ‘Tajnama’ i nisam imala vremena - govori Jovanova. Makedonskoj glumici vrata za svjetsku produkciju definitivno je otvorio angažman u filmu Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda” u kojem je glumila Esmu. Snimljen 2011. godine, bio joj je to drugi film u karijeri.

Sada je očekuje snimanje kratkog filma američkog redatelja Jamesa Honeycutta “Skora”, zbog kojeg je sinoć otputovala iz Zagreba za Skoplje.

Romansa

Naime, od “Tajni” Jeleni je Zagreb postao stalna adresa. I to ne radi posla, već radi 31-godišnjeg glumca Stjepana Perića, s kojim je zajedno snimala tu RTL-ovu sapunicu, a na tom setu rodila se romansa koja traje već godinu dana.

- Istina, ljubav me zadržala u Zagrebu. Sada idem u Skoplje, odlazim kako bih odradila snimanja i kazališne predstave - odgovara Jovanova.

Budući da je i Perić, koji sada glumi u seriji Nove TV “Kud puklo da puklo”, prije nekog vremena proveo godinu dana u Londonu na poslijediplomskom studiju iz filmske glume, logično se nametnulo pitanje planiraju li karijeru vani.

- Joj, pa tko to ne bi želio? - uzvratila je protupitanjem Jovanova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:31