RUŠE SE REKORDI

FOTO: POČELO LUDILO NA JADRANU Ibiza više nije IN, Zrće i Tisno sad su glavne party destinacije

Hideout na Zrću i The Garden festival u Tisnom okupio je nekoliko tisuća mladih

Festivalsko ljeto na jadranskoj obali početkom srpnja itekako se zahuktalo. Ove srijede počela su čak dva festivala - Hideout festival na popularnoj paškoj plaži Zrće i The Garden festival u Tisnom.

Ovogodišnji The Garden festival traje do 10. srpnja, a poznat je isključivo po elektronskoj glazbi. Organizator festivala, britanski glazbenik i producent Nick Colgan, s obitelji se doselio u Hrvatsku, u Petrčane, gdje je osnovao ovaj festival svjetskoga glasa. Lani je Tisno posjetilo 12 tisuća mladih, od čega najviše Britanaca.

Neka od najvećih DJ imena koja posjetitelji mogu poslušati ove godine su Theo Parrish, Axel Boman, Floating Points, Bicep, Huxley, Bondax, Tim Sweeney, Chez Damier, Krystal Klear, Wolf + Lamb i Greg Wilson, kao i domaći DJ-i poput CFSN DJs, Burek Showcase, Radio808 Soundsystem, Jogarde i William Collins.

Garden ove godine ima veću glavnu pozornicu, a za sve obožavatelje sunca i zakrivljenu pozornicu na plaži, na kojoj je s jedne strane Tiki bar i boat partyji, a s druge Beach stage na kojem je glazba od podne do 2 sata ujutro. Dodan je i treći, East stage, uz moto “anything goes”.

Dva puta dnevno legendarni “stari morski pas”, brod Argonaut, isplovljava na more ugošćujući svjetske DJ-e, a zbog velikog interesa novost je i novi brod Arbiana s četiri nova boat partyja predviđena za vikend. Neizostavni su i after partyji u Barbarellas Discotheque u Uvali Prosika udaljenoj 10 minuta od festivalske lokacije.

Ako se ovog vikenda uputite u Tisno, u subotu ćete među ostalim moći zaplesati uz zvukove DJ-a East Everything, Metro Area, Toby Tobias, Simon Morell, dok će vam na raspolaganju biti četiri boat partija s početkom u 14 sati pa sve do ponoći. U nedjelju vas čekaju DJ Space Dimension Controller, Catz n Dogz, zatim Maurice Fulton i TBD - Justin Van Der Volgen & Lee Douglas, kao i partyji u zadarskom The Gardenu.

Treće izdanje Hideouta, jednog od najposjećenijih ljetnih festivala u Hrvatskoj, dovodi najaktualnija imena plesne glazbe u klubove Papayu, Aquarius i Kalypso. Zvijezde kao što su Loco Dice, Modeselektor, Jamie Jones, Pendulum, Chase & Status stižu na Zrće naoružane novim zvukovima ljeta nakon što su cijelu ovu godinu bile kreatori zabave na Ibizi i u svjetskim party središtima kao što su Berlin, Amsterdam ili London.

Hideout traje do 5. srpnja, a festivalske dane začinit će još jača ponuda boat i pool partyja, koji osiguravaju posljednje glazbene underground melodije tijekom cijelog dana i noći.

Da će posla biti i više nego dovoljno, govore najave organizatora prema kojima na festival stiže rekordan broj mladih željnih dobre zabave.

Tako će Hideout ove godine ugostiti čak 11 tisuća posjetitelja, odnosno tri tisuće više nego lani. Među njima, i ove su godine najbrojniji mladi turisti iz Velike Britanije koji su se pokazali vjerni gosti festivala. Dvostruko više autobusa u odnosu na lani, čak 18, prevozi goste festivala elektroničke glazbe između Zrća i otočnih naselja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 13:18